začátek nové mašiny
to mas dobre, ked mozes v skole takto robit. my tam nemozeme nic, stale len pocuvam od majstrov ako nieco nejde, nemozem, neda sa.... strasne, akukolvek robotu tam robim poza chrbat "nacierno" a potom doma na kolene a potom to tak aj vyzera 

Ahojky ,zeptám se na rozměry lineárního vedení a jakou má sílu stěny jekl pod vedením,tedy zda délka závitu je dostatečná...
...jinak případná náprava dodatečným podložením je reálná...
tahle portálovka je zdařilá konstrukce a současně se přimlouvám za diagonální vyztužení..
ony mi tam ty trojúhelníky také nějak do tuhosti chybí..
to parádní "háčko" dole to nezachrání, když v dílně "zafouká"
přeji hodně radosti při práci a hotových výrobcích ...

tahle portálovka je zdařilá konstrukce a současně se přimlouvám za diagonální vyztužení..
ony mi tam ty trojúhelníky také nějak do tuhosti chybí..

to parádní "háčko" dole to nezachrání, když v dílně "zafouká"
přeji hodně radosti při práci a hotových výrobcích ...

Ahojky,ty upevňovací šrouby jsou tedy asi M8 na rozteči @80mm....ono jich je na Tvoji délku kolejnice celkem dost,ale pět milimetrů a závit M8 je tak trochu málo...současně by to chtělo třeba při tom plánovaném upgradu zafrézovat ty stávající třicítky do navařených zesilujících lišt...líbí se mi ta silná vedení....jinat jekly pojízdného portálu by byly lepší dát nastojato pevnost je větší za stejné peníze...dalo by se tam také doplnit cikcak vyztužení...obrácený mostní oblouk...na jeřábech je dobře vidět jak...

...stroj je solidně navžen,vyroben a hlalvně má potenciál k vylepšování a to je důležité...
u konstrukce z oceli jsi ve výhodě proti alumíniu....
předělávat jde cokoliv...flexka a svářečka to je to pravé hobby...nejspíš to snese hodně...není to žádná miniatura...

u konstrukce z oceli jsi ve výhodě proti alumíniu....

-
- Kontaktovat uživatele:
přikládám dnes uskutečněné video .....rychlost 5m/min jsem spokojen ....váha tohoto kousku je asi 25kg
- Přílohy
-
- Video014.zip
- (6.36 MiB) Staženo 715 x