WatchManiac píše:... Na tom čipe je taká "kovová" plôška, dopasoval som to na kúsok hliníkovej trubky a to úplne stačí.
Svieti celý deň a je len vlažná...
Jen pro info - to cele ("výkonová LED") je plosnak na kovove desce, místo na laminatu. Cituji primo z webu:
"... hliníkové plošné spoje MCPCB (Metal Core Printed Circuit Board). Deska odvádí teplo z bodových zdrojů a sama svým povrchem působí jako chladič. Je k ní možno snadno připojit další chladicí systém. ..."
Já jsem ty LED (konkrétně UV LED pro fotocestu) upevňoval vždy pomocí 2xM3 šroubků umístěných do protilehlých kruhových výřezů jenom k obyčejné nosné desce (laminát), chladí se to dobře (mně to stačí), ale pokud by se připevnily přímo na kovový nosič (např. ten chladič z CPU nebo přímo nosný plech), pak už snad není moc co řešit

.
A ten elektrický systém (LED) je myslím izolovaný od té nosné hliníkové desky, takže vzájemnou izolaci asi není nutno řešit. Ale to chce raději ověřit.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...