tak já jsem teda zásadně pokročil, bruska je tak nějak v kompletu, dorazovou hranu a vrchní stůl jsem zaškrabal, byl to původně rohlík vygulený 5 stovek, za tři dny s přestávkama hotovo,

ano, zaškrábaná plocha v tomto případě není zrovna ideální, ale byla to pro mě nejrychlejší varianta jak se dostat k perfektní rovině
nakonec jsem si nechal koník a to je tedy tragédie tragédií, koncepčně ten dutý odlitek, kdy jezdí po stole jen malé plošky, je fakt špatný a z něho i já

, bylo to projeté dolů o 0,2mm, pak vyosené ke mě a nahoru všechno podle trnu tak o 0,05 na 100mm zatím jsem to vyřešil takovýma bronzovýma stavěcíma šroubama, zadek jsem zvednul, předek dalšíma doosil ale jak dodělám nějaké resty, tak ten spodek odfrézuju do pryč a dám tam nový litinový blok, který se bude dát pěkně zaretovat jak budu potřebovat, Pořád mě nejde do hlavy, když s tím někdo třeba pár roků dělá v podmínkách brusného prachu s emulzí a šoupe s tím sem a tam, tak ta přesnost musí jít pěkně rychle do prdele, vyosování vrchního stolu to teda moc neřeší, alespoň ne dlouhodobě zvlášť když jde pinola třeba do kopce díky obrusu. Jinak jediná pinola je jak nová pěkně bez vůle, to krytí je udělaný bezvadně zbytek teda ne.