A kdyz natvrdo privedes na dir vstup driveru 5V tak se smer otaceni zmeni ?
Je dost divne ze ti odesel kazdy druhy vystupni pin na LPT....
RADEK
Směr otáček
Zkusil jsem nainstalovat EMC2 a provedl měření, tam se na dir PINu naměří 3.26V, de to nějak mimo mojí logiku. Nicméně motory pokud se točí tak stejně pouze jedním směrem.
No na tom 5 pinu u švába je právě pořád 5V a pokud zmáčknu klávesu tak se sníží na 4.86V. A nvíc si to teď dělá co chce, třeba přiřazené piny(2-3) pro osu X a vrní mi mortor na ose Y. Zřejmně asi tato deska poslouží jako součástková základna a udělám to celé od začátku.
Díky Libor
No na tom 5 pinu u švába je právě pořád 5V a pokud zmáčknu klávesu tak se sníží na 4.86V. A nvíc si to teď dělá co chce, třeba přiřazené piny(2-3) pro osu X a vrní mi mortor na ose Y. Zřejmně asi tato deska poslouží jako součástková základna a udělám to celé od začátku.
Díky Libor
Tak dávám pro info, vzal sem do ruky měřák a kus papíru s tužkou a začal měřit a hledat kudy tudy nechal číňan cestu od portu k IO a světe div se, ty čísla co mi vyšla sou docela šílený, ale problém je odstraněn a motory pokud se točí tak přesně tam kam chci. No zatím kreslím desky a pak začnu pitvat a dělat zcela novou desku aby to mělo nějakou hlavu a patu , tendle chaos mi nějak nevihovuje. Vzhledem k ceně celé desky jsou součástky za pár korun (4osá deska komplet osazená na vstupu logikou, pak opto oddělení a nakonci TA, včetně konektorů pro připojení motorů, napájení, externího ovládání, a vstupů od koncáků za necelých 1250,-Kč)
osa X step 4 dir 14
osa Y step 2 dir 17
osa Z step 3 dir 8
Libor
osa X step 4 dir 14
osa Y step 2 dir 17
osa Z step 3 dir 8
Libor