23. 11. 2016, 9:15
Já jsem věděl do čeho jdu, a spíš jsem čekal horší chování, šel jsem do toho s vědomím, že je to za ty peníze přijatelnej risk, a i to co popisuješ jsem bral v úvahu.
Prořez můžu zítra změřit, je to podle plátku, ale tipuju že u mě je kolem 1,5mm, na pile mi jeden nedořezek leží, tak to změřím. S řezáním drahejch materiálů věřím, to by stálo za to mít i jednu pulldownku s tenkým plátkem. Hliník jsem neřezal ani plast, když něco najdu můžu to zkusit, ona ta pila je celkem "hrubá" tak se obávám že u měkkých malých věcí může být problém. Na pásu je to dobrý, tam je dobře regulovatelný spouštění.
S tím plátkem, aspoň u KDF to zas takovej problém není, celá ta soustava svěráku se dá posouvat, takže když jsem vykostil hned na kraji pár zubů, tak jsem ten svěrák posunul až za to vykouslý, takže relativně se dá ten plátek opotřebovat skoro do krajů. Samozřejmě když se vezme počet zubů v záběru a ještě jedním směrem, je to proti nekonečnýmu pásu pásu jinde.
Rozhodně jsem neobjevil jabko. V mých podmínkách by měla sloužit hlavně na zámečnickou, jekly, účka. Problém u flexy je, že jednak to dělá hluk, pak to dělá bordel, a to zrovna na mý dílně je problém, žhavý jiskry (ředidla, nalakovaný věci), a i když si to narysuju kolem dokola, stejně je to křivý, každej úhel se musí měřit zvlášť, u trubek je taky problém držet rovinu.
Od pásovky čekám, že nebude dělat bordel, ušetřím čas tím, že ji nechám šudlat a můžu jít třeba vařit našudlaný, čekám že bude řez rovnej, což teda zatím je, a že když nastavím úhel, což jde, tak budu schopnej uříznout 10x to stejný. Zatim co jsem zkusil tak to bylo pod CO víc než dokonalý. Takže jsem spíš nadšene ani ne tak z rámový pily, jako z toho, že je to lepší než jsem počítal. A že jsem tomu moc nedával, dneska už jsou možnosti rámovky dávno překonaný, jen ta pořizovací cena..
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...