Ten prúd som vtedy meral. Odber bol 0,2A, pri vypínaní zdroja vyskočil na 2A.
Ak som driver odpojil od PC motor sa nehrial a posuvovou skrutkou pripojenou na motor som mohol pootáčať bez vačšieho odporu.
Napetie na optrone som nameral 4,5V(teda dufam že to je optron, nemám veľa znalostí z elektroniky) na inom mieste som napetie nenameral.
Skrutkou už nešlo pootočiť a motor sa začínal zohrievať.
Chcem sa spýtať aký je rozdiel v schémach zapojenia, ktoré som tu dával ? Prečo sa to raz zapája cez spoločné GND, ako v mojom prípade a inokedy zas takto
A pýtam sa preto, lebo nemam dostatok znalostí, tak prosím o pomoc, za ktorú samozrejme ďakujem.
HY-DIV268N-5A rovnaké kusy, jeden trochu odlišný a nefunguje
Zalezi od zapojenia lpt oddelovacej dosky ci invertuje signaly alebo nie.
Teraz neviem aky soft na ovladanie pouzivas. Ale tusim ze je moznost nastavit ci signal pre step ci ma byt invertovany. Ak zmeras napetie na svorkach drivera oznacenych ako "step" pohneme sa dalej, za normalnych okolnosti tam ma byt okolo 0V.
Ak tam nameras okolo 5V treba softverovo invertovat ten pin, alebo to zapojit oproti vcc 5V
Teraz neviem aky soft na ovladanie pouzivas. Ale tusim ze je moznost nastavit ci signal pre step ci ma byt invertovany. Ak zmeras napetie na svorkach drivera oznacenych ako "step" pohneme sa dalej, za normalnych okolnosti tam ma byt okolo 0V.
Ak tam nameras okolo 5V treba softverovo invertovat ten pin, alebo to zapojit oproti vcc 5V