Cincinnati ARROW 500
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
systemove reseni by ale bylo jistit proc to tedy nevytlacuje
zda je ten palec dost veliky
a jake cepy tam maji byt a kde se daji pripadne poridit
budes li mit dva typy cepu tak ti to bude pokaze upinat jinak
zda je ten palec dost veliky
a jake cepy tam maji byt a kde se daji pripadne poridit
budes li mit dva typy cepu tak ti to bude pokaze upinat jinak
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No systémovo je nový typ čapov kratší oproti požadovanému (v dokumentácii stroja je dĺžka upínaču s čapom).
starých čapov mám 4-5ks, ľahko ich vyhodím a budú len nové.
Možno sa dajú tie originál čapy niekde kúpiť, ale zatiaľ som nenašiel predajcu.
starých čapov mám 4-5ks, ľahko ich vyhodím a budú len nové.
Možno sa dajú tie originál čapy niekde kúpiť, ale zatiaľ som nenašiel predajcu.
http://www.kovonastroje.cz/index.php?tp ... =&cnid=837" onclick="window.open(this.href);return false;
podivej se třeba něco najdeš, prodejcu je tady víc. markagro, Bow a podobně..
podivej se třeba něco najdeš, prodejcu je tady víc. markagro, Bow a podobně..
Dnes som vytriedil upínacie čapy, nechal som len nové. Posunul som vzduchový valec a momentálne to vypína, normálne počujem klepnutie pri uvoľnení nástroja. Budem ďalej sledovať, ako sa to správa.
S únavou pružín ste ma naplašili, ako sa prejavuje malá upínacia sila?
S únavou pružín ste ma naplašili, ako sa prejavuje malá upínacia sila?
Detské choroby pokračujú. Dnes som rozobral motor vretena, hučalo ložisko. Našťastie horné, relatívne ľahko prístupné.
Ložisko to bolo SKF, zakryté, originál s náplňou do 8000 otáčok. Vydržalo bežať asi 70 hodín. človek sa už ani na SKF nemôže spoľahnúť.
Pri demontáži sa objavila drobná vôla na veku motora, ložisko sa môže voľne otočiť (aby bola ľahká montáž) a je zaistené iba pružnou podložkou. čo tam mám dať, aby sa to nepretáčalo a dalo sa to demontovať bez násilia?
Ložisko to bolo SKF, zakryté, originál s náplňou do 8000 otáčok. Vydržalo bežať asi 70 hodín. človek sa už ani na SKF nemôže spoľahnúť.
Pri demontáži sa objavila drobná vôla na veku motora, ložisko sa môže voľne otočiť (aby bola ľahká montáž) a je zaistené iba pružnou podložkou. čo tam mám dať, aby sa to nepretáčalo a dalo sa to demontovať bez násilia?
píchni tam drážku na tenký O kroužek ten ho zabrzdí.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten krúžok je dobrý nápad, funguje to. Ložisko som kúpil nové. Nechcel som riskovať, že po pár hodinách začne pískať, tak som otvoril jednu stranu. Maziva tam bolo ako napluté (menej ako málo). Namazané som to zložil a otestoval. Zatiaľ OK.
Zkusit reklamovat to můžeš. Pokud jsi si jistý že nedošlo k poškození špatným uložením nebo montáží. To se pozná jestli odejde i to druhý. Když tě pošlou do háje maximálně už skf nikdy nekoupíš. Já už se na ně vybodnul dávno. Cena podle mě neodpovídá kvalitě ( hlavně u těch co dělají v rumunsku), několikrát se mi stalo že ložisko skf stálo za hovno. Tak už kupuju jen japonce nebo ZLKčko a zatím jsem neměl problém.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Nadišiel čas spraviť pokrok na mašine.
Teraz chcem spojazdniť spätnú väzbu z enkodéru vretena do meniču a spraviť closed-loop.
enkodér má 100PPR tj pri 8000otáčkach je max frekvencia 13,3kHz. Max vstupná frekvencia do meniču je 32kHz, tak vyhovuje.
výstup z enkodéru je RS422 a vstup do meniču je pulzy 3,5-13V (niečo ako TTL?)
treba tento prevodník aj galvanicky oddelený? Dá sa kúpiť hotový?
možno niečo takéto:

http://www.s-d-a.sk/index.php/sk/240-mo ... y-signalov
Teraz chcem spojazdniť spätnú väzbu z enkodéru vretena do meniču a spraviť closed-loop.
enkodér má 100PPR tj pri 8000otáčkach je max frekvencia 13,3kHz. Max vstupná frekvencia do meniču je 32kHz, tak vyhovuje.
výstup z enkodéru je RS422 a vstup do meniču je pulzy 3,5-13V (niečo ako TTL?)
treba tento prevodník aj galvanicky oddelený? Dá sa kúpiť hotový?
možno niečo takéto:

http://www.s-d-a.sk/index.php/sk/240-mo ... y-signalov