Už je v laku??

Díky za radu,robokop píše:rezonance od motoru
srouby by vibrovali pri daleko vyssich rychlostech
jake mas mikrokroky
nastav 16tiny mohlo by to byt optimalni
Nemazal jsem. Debatili jsme o tom s Wolfem a nějak jsem si zapamatoval, že nemazat. Ale teď jsi mě nahlodal, že se to možná týkalo jen kluzných pouzder.Já píše:a sou ty srouby namazany?? ja sem tam dal vazelinu a ten chod je tiche. ale kdyz se to toci nasucho tak ty plastovy matice drncijo.
Jaký chceš ty šroubky ? Délku, tvar, matroš - něco doma mám včetně plastových.rawen píše:Mašina je složená a jezdí s Machem. Jak jsem psal už dřív, je v pozinku.
Chybí vřeteno (objednán Kress 800W) a domontovávám koncové spínače (sháním šroubky M2, které u nás prostě nejsou). Ty koncáky pak nafotím, jsou na hliníkovém L-ku a podle filozofie, když už dojde k havárce, tak ať spínač třeba uletí, cena v řádu korun.
A teď špatné zprávy:
Při testech jsem zjistil, že můžu jezdit dosti pomalu. Y a Z (kde to tak nebolí) zvládají 1m/min, což mi stačí. Při F1200 začíná Y trochu drnčet.
Ale X drnčí už při F600 - necelé dvě minuty na přejetí stolu jsou trochu moc. Chová se to tak, že v určitých polohách portálu se více či méně silně rozvibrují šrouby, což je nepěkné nejen poslechově, ale hlavně to rezonuje s KM a celý stroj se otřásá.
Uznávám, že posuvové šrouby nejsou nejrovnější a prosím odborníky o názor - kdybych nechal místo těchto zmršených udělat nové, teoreticky úplně rovné, pomůže mi to anebo se problém ukrývá jinde?
Radek
To já mám taky různá mazadlaJá píše:ja mam doma vazelinu tak esi se zastavite tak vam ji muzu trochu dat