Emu 200

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2016, 6:25

Zdravím po koupi soustruhu EMU 200 následovalo celkové vyčištění všech venkovních ploch. Poté jsem vyčistil a zkontroloval i nortonku a vřetenovou skříň nalil oleje. A včera došlo na sundání univerzály protože bylo evidentní že jí dlouho nikdo nečistil. Už když jsem vyndal čelisti bylo zjištěno že univerzála je plná bordelu a k tomu na jedné čelisti chybí zub takže asi koupím jinou.než na to dojde starou vyčistím a dám zpátky. Poté přeměřím. Teď mě ale zajímá jestli se vnitřní části univerzály po vyčištění něčím mažou??? a také mě zajímá jestli se dá koupit ještě aspoň jedna příruba na které mám našroubovanou univerzálu je to podobné camlocku viz foto průměr je 160 a sedí na kuželu příruby co je na soustruhu, omlouvám se předem pokud jsem dotaz nějak zle formuloval a předem děkuji za rady
Přílohy
DSC_0041.jpg
DSC_0040.jpg
RaS

28. 12. 2016, 7:28

ty příruby prodává třeba i TOS výrobce univerzálek, mají je v katalogu na svém webu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
testone
Sponzor fora

28. 12. 2016, 7:51

mazání univerzálky - po vyzkoušení všech rad a nerad (nasucho, grafit, olej, běžná vazelína) jsem si univerzálku po vyčištění namazal tukem na vodní pumpy (Paramo tuším A2 ??? nebo A4???) a už dva roky je klid, točím ji jedním prstem
pořád se ráchá v elmulzi, tomuhle tuku to evidentně nevadí
všechno ostatní co jsem zkoušel v emulzi max. do měsíce zatuhlo
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
qwer

28. 12. 2016, 10:57

Mažem ich polotuhou vazelínou od Castrolu, zatial spokojnosť. Hlavne vnútorný priemer špirálového kola treba aby bol namazaný, presnosť uloženia na telese hlavičky má hlavný vplyv na opakovanú presnosť upínania.
001.JPG
006.JPG
elbarto

28. 12. 2016, 11:23

Profici tvrdi nemazat nicim. Jak to beha na sucho mi prijde divny, tak patlam obcas tez zelenou Castrol vazelinku. Hlavni zlo je olej. Kdyz jsem toho vedel jeste mene nez ted, nechal jsem si poradit od nejakeho chytrolinka olej. Potom dalsi rok byl po kazdem zapnuti olejovy postrik :-(
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

1. 1. 2017, 11:41

tak jsem sklíčidlo vyčistil a namazal najednou chodí krásně :D ty součástky vevnitř sklíčidla nevypadaly po umytí zničeně akorát čelisti jsou v hrozném stavu . zkusím objednat v kovonástrojích nové. sklíčidlo mam na soustruhu tos 125 superior takže mě stačí v tom eshopu zakliknout čelisti na 125 mm sklíčidlo?? nejsou v tom nějáké fígle ?? myslím tím jestli není výce typu sklíčidel ? já zatím vyčetl jen že jsou rozdílné přesnosti . pls poradtě :D
a když už v kovonástrojích budu objednávat tak při tom vemu na zkoušku nějakou kudlu na vyměnitelné plátky šudlám hliník a železo neznámé jakosti :D nějaké rady jaký typ nože na zkušební použití a jaký plátky ?? existují i nějaké plátky na malý uběr špony jako by na finiš ??
prosím neukamenujte mě za takové dotazy prošel jsem forum myslím si že dost a nejsem z těch plátků vůbec moudrý proto chci na zkoušku koupit zatím jeden nůž :oops:
jo a nemá někdo na prodej přebytečnou lícní desku 125 až 160 mm
testone
Sponzor fora

1. 1. 2017, 12:42

napiš si rovnou do Tosu k výrobci
tos.cz
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

1. 1. 2017, 3:26

Prvni otazkou je zda je rozumne do stare hajtry davat nove celisti. Je vnitrek opravdu tak pekny jak myslis ? Platky ? Profik ti na nase pidlani/niceni materialu i nastroju (mluvim za sebe) poradit spis nedokaze. Delal jsem se to presne obracene. Na Bazosi si najdu co je ke koupi a k tomu objednam lacine Ali drzaky. Ty bezne CCMT, DCMT, VCMT, atd jsou stale, kdyz je dobra konstalace hvezd krabka 500-600 kacek. Material od sroto dodavatele v naproste vetsine nezname, reznou rychost pocitat neumime, nebo nase stroje ji neumi nebo jsme proste liny :-) ji pocitat. Vetsina mimo alu je na bezne oceli a litinu. Krabka z Prametu za 2.5 tis. te bavit nebude.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“