Moje frézka na balsu ... TRON
Cena vyšla na 5700,-Kč.
Luděk
Luděk
RC modely letadel
TRON už jezdí
TRON už jezdí
To je hodně hloupej nápad. Vypustil bys axiální i radiální zajištění šroubu.cncp100 píše:Teď jsi mu něco připomněl, sice jsem to neměřil, ael nejsou ty "držáky" KM zbytečné? Mám je tedy také už hotové.![]()
KM by snad šel přidělat přímo na konstrukci Trona a k matici je to snad větší vzdálenost než je délka spojky.
Druhá otázka je, jestli by to mohlo držet jen na ložisku motoru.
Náhodou je to vymyšleno geniálně. Pokud jsou duralové díly přesné, je souosost šroubu s KM dána jen vůlí upevňovacích šroubů KM - jinak je vše (a nezávisle na zručnosti montážníka) absolutně v přímce.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Pánové, mám další téma k diskuzi: Jaký použijete pracovní stůl?
Jasně, překližka 1200x530 (u mě 535), ale jak upevňovat obrobky? Fázi šroubování vrutů do stolu podle momentální potřeby bych raději přeskočil a použil něco solidnějšího. Na druhou stranu, místa pod vřetenem není na rozdávání...
Díky za tipy, Radek
Jasně, překližka 1200x530 (u mě 535), ale jak upevňovat obrobky? Fázi šroubování vrutů do stolu podle momentální potřeby bych raději přeskočil a použil něco solidnějšího. Na druhou stranu, místa pod vřetenem není na rozdávání...
Díky za tipy, Radek
Mám na svém pomocníkovy základ z překližky a na ní přišroubovanou desku z umělé hmoty, která se používá na reklamní tabule tl.10 mm. tuto desku jsem srovnal do roviny frézou. Na tuto desku jsem připevňoval materiál (balsa, překližka) pomocí oboustranné lepící pásky. funguje to k mé plné spokojenosti.
Luděk
Luděk
RC modely letadel
TRON už jezdí
TRON už jezdí
Pro potřeby upevňování obrobku se mi osvědčila i pistole na tavné lepení. Dřevo tím lepím normálně, nedávno jsme to vyzkoušeli i na lepení ,,umělého dřeva´´ - toho růžového. Děláme z něj zkušební kus při kolaudaci pětiosek a drží to naprosto skvěle i při těchto aplikacích. Odříznout to jde slušně pomocí struny.
A co říkáte na síť zalepených matic ve stolu? Třeba s rastrem 100x100. Je to použitelné anebo šlo jen o takové pokusné výstřely, které se neujaly?
Radek
Radek
Je to možné, nemám zkušenost. Mě napadlo toto.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Ahoj,
já osobně používám oboustrannou pásku, ale už jsem vyléčený z pásky z papírnictví. Člověk to sice nalepí, ale dolů to jde špatně. U nás v reklamce jsem koupil oboustranku velmi tenkou a hlavně jde dolů i s lepidlem. Prodává se na metry a šíře je 60cm. 1m/60Kč.
Jinak jsem našel velmi inspirativní odkaz na šikovný stůl. Až nebudu mít co dělat, tak to asi vyzkouším, na hobby to bude určitě stačit.
http://209.85.129.132/translate_c?hl=cs ... ydGaQ6fgyg
já osobně používám oboustrannou pásku, ale už jsem vyléčený z pásky z papírnictví. Člověk to sice nalepí, ale dolů to jde špatně. U nás v reklamce jsem koupil oboustranku velmi tenkou a hlavně jde dolů i s lepidlem. Prodává se na metry a šíře je 60cm. 1m/60Kč.
Jinak jsem našel velmi inspirativní odkaz na šikovný stůl. Až nebudu mít co dělat, tak to asi vyzkouším, na hobby to bude určitě stačit.
http://209.85.129.132/translate_c?hl=cs ... ydGaQ6fgyg
Dobrý matice jsou formovací uvnitř M8 závit na povrchu drážky výborná věc.
- Přílohy
-
- prod_040304222251matka+pruchodka.jpg (6.06 KiB) Zobrazeno 5620 x
nemůžu nic najít, nějaký odkaz, nebo lepší fotku.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.