TimeCop píše:
Pls. Ta matice na "předpětí" vůle na Z ose má po obvodě naproti červíkům drážky, nebo ne ? Už jsem to někde viděl - Sysel ? Nevím.
Uvažuju to slícovat, sesadit, svrtat - jemně až k tomu bronzu. Vyndat a na soustruhu zapíchnout dvě drážky na červíky.
Jak to máš ?
Sysel to má taky, ale ten to viděl tady na foru u Boba a sprostě to od něj okopčil

Je to dobrá věc, na mašince už mi to chodí, ale má to jednu nevýhodu, mám šrouby za pár kaček z Ferony, jsou křivé jak luk, takže dost vibrujou, ale co se dá dělat, chtěl jsem ušetřit... No a problém je v tom že uprostřed šroubu kde lítám nejčastěji se šroub už asi vychodil, i když nevím proti bronzové matici.... Ale je tam vůle a když to dotáhnu tak na krajích mi to motor ani neutočí.... Už jsem uvažoval mít tam mezi matkama pružinu která by tu vůli vymezovala sama, ale nevím aby to nedělalo bordel při frézování...
Jinak k těm drážkám, na co bys je tam chtěl? Aby ti matka nevyjela ven? To myslím že strach míst nemusíš.. Spíš co jsem měl problém já, že jsem měl črvíky se špičkou a udělal dírku v té matce a když jsem pak vymezil vůli, tak jsem otočil jenom kousíček, protože to stačilo a kdžy jsem dotáhl červík, tak si to vtáhl zpět do toho důlku... Takže červík bez špičky