Nasměruje mě někdo, kde začít? O elektronice vím a umím celkem dost, ale pohonařina mne dosud velmi úspěšně míjela. Dík předem.
Ano, to dlouhé vlákno o regulátorech jsem pečlivě prolezl

Jenže to se trochu vymklo z původního tématu.milkov píše:Dobré poránu zkušenějším. U mrňouse CQ9318 se mi zbláznila regulace otáček, bez zátěže se otáčky postupně zvyšují s časem, pod zátěží to vypadá, jako by bylo velké zesílení ve zpětné vazbě, otáčky jdou strmě nahoru a přijde mi, že motor ztratil krouticí moment. Bez schématu jsem docela nahraný, číňan pečlivě přebrousil označení na pouzdrech
Nasměruje mě někdo, kde začít? O elektronice vím a umím celkem dost, ale pohonařina mne dosud velmi úspěšně míjela. Dík předem.
Ano, to dlouhé vlákno o regulátorech jsem pečlivě prolezl![]()
Jenže tohle se dá lehce upravit - stačí rozřízlý jackel - někde to tu i snad je nafocené.dwander píše:No, celkově je uchycení motoru možné popsat asi takhle: http://kheprw.org/wp-content/uploads/20 ... Stones.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Chce to dostatek času a klidu, aby si s tím člověk mohl pohrát, jinak se pak při zátěži pohne.
Problémy s regulátorem mám taky a už jsem i uvažoval o vlastní regulaci s PID smyčkou, ale není na to čas...
Máš fotku i z druhé strany?milkov píše:Deska regulátoru vypadá takhle. Označení viditelně nemá.