Prosím jak to zapojit :-)

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Jakub737

6. 2. 2017, 6:15

robokop píše:resil jsem podobnou vec u masiny thunderlaser
tam je vyvedeny konektor se step a dir signaly a napajenim driveru ktery ma byt v te rotacni ose

soucasne je tam na masine u toho konektoru prepinac ktery vypne napajeni driveru Y a prepne to napajeni na tenhle zmineny konektor

jestlize mas podobne resenou masinu muzu ti dat jednoduchy navod jak postupovat
ale to by ses musel uracit a poskytnout nam vic informaci
treba fotek rozvadece, konektoru, jednotlivych dratu atd...

oni ty kabely maji navlecky s popiskami hadej proc to tak je....
aby ten kdo se v tom hrabe vedel co je co
a kdyz my to nevidime tak asi vime prd

pak by to chtelo vzit multimetr a zmerit co kam vede

já udělám všechno co mi řeknete :-) ale já se do toho laseru nedostanu aniž bych porušil záruku. Takže jediné co mám jsou fotky které jsem už poustnul nic víc už nevím. :-(
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 6:17

v tom pripade mas smulu
jakymkoli zapojovanim cehokoli neschvaleneho vyrobcem porusis zaruku

takze si bez koupit tu drahou rotacni osu
nic jineho ti nezbyde
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jakub737

6. 2. 2017, 6:20

RaS píše:no já nevím, když chci poradit s opravou tak zavolám do servisu a nejdřív si vyberu servis typu FORD ŠKODA VOLVO... potom tam zavolám a naspecifikuju typ OCTAVIA FABIA RAPID.. a až pak říkám co nejde..
informace mám auto a dá se koupit za mega v německu za 1,5mega jsou sice krásné.. ale asi by jsi měl začít jinak.. :D
Když mi nic jiného nezbyde, tak tu osu koupím za těch 30k s tím jsem počítal. Chtěl jsem jen firmě ušetrit nějaké finance a za ně pak dokoupit něco jiného proto jsem tu osu zatím nevzal a zkouším to touto cestou. :-)
RaS

6. 2. 2017, 6:22

nepochopils..

měl jsi začít tak že bys napsal mám zařízení ABC hodit na něj třeba odkaz.. a třeba se najde někdo kdo to zná a ví.. takhle obecně těžko radit
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jakub737

6. 2. 2017, 6:30

RaS píše:nepochopils..

měl jsi začít tak že bys napsal mám zařízení ABC hodit na něj třeba odkaz.. a třeba se najde někdo kdo to zná a ví.. takhle obecně těžko radit
Je to tento model http://www.mepac.cz/novinka.php?lang=cz ... ko-darecek
http://www.mepac.cz/files/katalogy/grav ... 8-2503.pdf v pdf první strana
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 6:31

mozna tu najdes nekoho se stejnym strojem podle koho to zapojis
kdyz pri tom udelas chybu dost pravdepodobne to odpalis
firma neusetri naopak seredne prodela

rozmysli to je to na tobe
ty jim pripadne znicis masinu
Jakub737

6. 2. 2017, 6:35

robokop píše:mozna tu najdes nekoho se stejnym strojem podle koho to zapojis
kdyz pri tom udelas chybu dost pravdepodobne to odpalis
firma neusetri naopak seredne prodela

rozmysli to je to na tobe
ty jim pripadne znicis masinu
to bych určitě nechtěl, myslel jsem že to bude trochu jednoduchší :-) asi to teda nebudu riskovat. Počkám ještě než se šéf vrátí z dovolené a když se tady nic nevymyslí koupím originál. Když bych ten pak rozebral potřeboval bych udělat kopii na větší rotační osu. S tím si už poradíme.

zatím děkuji za všechny příspěvky...
Mex

6. 2. 2017, 7:21

Odkud jseš?
Chtělo by to očuchat ten konektor osciloskopem a zjistit, o co tam teda jde.
Kdybys byl někde z Brna a blízkého okolí, tak bych ti s tím případně píchnul.
A ty bys mi pak mohl občas něco vylaserovat.
Jakub737

6. 2. 2017, 7:30

Mex píše:Odkud jseš?
Chtělo by to očuchat ten konektor osciloskopem a zjistit, o co tam teda jde.
Kdybys byl někde z Brna a blízkého okolí, tak bych ti s tím případně píchnul.
A ty bys mi pak mohl občas něco vylaserovat.
To zní dobře :-) ale jsem z Prahy :-( nemám problém i někomu za pomoc zaplatit. Tak kdybys měl cestu tak napiš :-)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 7:36

z prahy
tak to muzu nekdy dojet s oscikem
Jakub737

6. 2. 2017, 7:41

robokop píše:z prahy
tak to muzu nekdy dojet s oscikem
Taky jseš vítán :-) a byl bych i rád... Máme k dispozici i zajímavé stroje né že bych na nich uměl :D ale dalo by se to zařídit. Momentálně se zaškoluju na drátovce. Co vlastně ten osciloskop zjistí jako druh signálu co z toho teče?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 7:45

zjisti kde je napajeni
kterej signal jsou pulsy
kterej signal je smer
Jakub737

6. 2. 2017, 7:51

pracuju tady http://www.narexsat.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; je to na bohdalci na Praze 10
chb

6. 2. 2017, 7:55

já teda nevím, firemní laser a ty jako zaměstnanec chceš oměřovat signály na konektoru a bastlit driver, k němu zdroj, dát to do krabice, připojit a sladit motor čehosi čínského, dostat na to štempl revizáka - a s rizikem, že se z toho začoudí ... to dle mého nevypadá jako dobrý nápad.

PS - dáváš odkaz na MEPAC.cz - oni tedy drží záruku ? nicméně bych věřil, že tuší co na tom konektoru kde je.

PS - koukám udávaný výkon 20W - laseru volně svítícího do prostoru - to snad nejde bezpečně provozovat ani v místnosti, která má okna, nebo mi něco uniká ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Jakub737

6. 2. 2017, 8:00

chb píše:já teda nevím, firemní laser a ty jako zaměstnanec chceš oměřovat signály na konektoru a bastlit driver, k němu zdroj, dát to do krabice, připojit a sladit motor čehosi čínského, dostat na to štempl revizáka - a s rizikem, že se z toho začoudí ... to dle mého nevypadá jako dobrý nápad.

PS - dáváš odkaz na MEPAC.cz - oni tedy drží záruku ? nicméně bych věřil, že tuší co na tom konektoru kde je.

PS - koukám udávaný výkon 20W - laseru volně svítícího do prostoru - to snad nejde bezpečně provozovat ani v místnosti, která má okna, nebo mi něco uniká ?
jj je to úplně v pohodě máš speciální ochranné brýle a odraz je jen výjmečný od lesklých materiálů. Se zárukou by neměl být problém když do toho laseru nebudu nic pouštět z něj by měl jít jen výstup. Když to bude naopak tak to dělat nebudu. A konektor je vypsán viz foto. Ale jak říkáš je to jen nápad zatím nic nepodnikám.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“