Prosím jak to zapojit :-)

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
chb

6. 2. 2017, 8:27

je mi jasné, že obsluha má brýle - no a co ti náhodní okolo ? nebo někdo náhodný za oknem ?
krabicový laser má kryt a když jej otevřeš, laser chcípne - a když u tohoto někdo vejde do dveří ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 8:31

to je spis otazka na toho prodejce
evidentne prodava dost nebezpecnou vec
neni tam ani ochrana pred nebezpecim kdyz tam das ruku atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jakub737

6. 2. 2017, 8:38

chb píše:je mi jasné, že obsluha má brýle - no a co ti náhodní okolo ? nebo někdo náhodný za oknem ?
krabicový laser má kryt a když jej otevřeš, laser chcípne - a když u tohoto někdo vejde do dveří ?
Ve firmě byl každý obeznámen, že k laseru nesmí a je to odděleně. Ty okna tam jsou těžko říct jak to je. Dokonce firma co mi to instalovala nepoužívá brýle, prý jen na lesklé materiály.
A když mi to předváděl tak do toho čučel z 50 cm bez brejlí a já 2m za ním s brejlema :D Ještě to kolem zakrývám plechem takže by to mělo být ok... Ty s tím máš nějaké zkušenosti?
Jakub737

6. 2. 2017, 8:39

robokop píše:to je spis otazka na toho prodejce
evidentne prodava dost nebezpecnou vec
neni tam ani ochrana pred nebezpecim kdyz tam das ruku atd...
Když tam tu ruku dáš nic ti to neudělá laser má ohnisko cca 160mm od hlavy takze když dáš ruku mezi to nic se ti nestane.
Mex

6. 2. 2017, 8:46

chb píše:já teda nevím, firemní laser a ty jako zaměstnanec chceš oměřovat signály na konektoru a bastlit driver, k němu zdroj, dát to do krabice, připojit a sladit motor čehosi čínského, dostat na to štempl revizáka - a s rizikem, že se z toho začoudí ... to dle mého nevypadá jako dobrý nápad.
Jsem ještě ze staré školy, takže mi nepřipadá tak nesmyslné udělat něco, co pomůže mému zaměstnavateli, i když třeba já z toho žádný konkrétní benefit nebudu mít.
Ale možná se to už dneska nenosí.
Mimochodem na co bys potřeboval štempl revizáka? A z čeho a proč by se mělo čoudit?
chb píše:PS - koukám udávaný výkon 20W - laseru volně svítícího do prostoru - to snad nejde bezpečně provozovat ani v místnosti, která má okna, nebo mi něco uniká ?
Asi uniká.
Tyhle lasery se běžně provozují třeba na výstavách a veletrzích, kde lidem na požádání popisují tužky a další předměty. A to se děje na naprosto nekrytovaném zařízení, kolem chodí návštěvníci. Musím přiznat, že mě to taky překvapilo, ale zažil jsem to opakovaně na vlastní oči.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2017, 8:51

vetsina tech firem jsou jen obchodnici co tusi neco o silnem svetle ale nic vic
vubec se tomu nedivim
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“