Tak a já mám hotovo a můžu se taky jednou chlubit.

Na mašině jsem před samotným lakem vyměnil několik součástí, ložisek a těsnění, dál jsem zprovoznil suportovou pumpu a dal do kupy elektroinstalaci. Taky jsem pro mašinu přizpůsobil kleštinové rychloupínání z S28 a nechal vybrousit upínací kužel, co se dává do vřetena.
Co se laku týče, tak jsem nejprve celou mašinu umyl. Z míst, kde má být čistá litina jsem odstranil horkým louhem letité nánosy humusu. A pak jsem se dal do odstranění neoriginální a originální barvy. Největší průsery jsem kitoval a pak brousil. Poté přišel na řadu dvousložkový epoxidový základ. Pak lehce přeběhat šmirglem a na vrch dvousložku polyuretan RAL 6021.

Je to sice jen válečkem, ale jsem s tím poměrně spokojený.
Skříňka a vana přišly otryskat a na komaxit. U té vany byl před tím komaxitem aplikován ještě zinkový základ, takže to snad něco vydrží. Když ne, tak origo vanu vyhodím a vyrobím k tomu nerezovou.
Po barvě přišla řada na štítky. Chtěl jsem se co nejvíc držet originálu, tudíž jsem po chvilkách překresloval v Corelu. Výsledek se poměrně povedl. Štítky jsou nerezové, gravírované laserem. Povrch jsem zalakoval.
Na mašinu jsem ještě přidělal optické odměřování a káble dal do energo řetězu. Snad to nebude úplný magnet na špony. To uvidíme časem.
Už zbývá vyřešit jen stírátka a červenou barvu na mazničky.

Znovu bych do toho asi nešel.