Délka upínacího krku na vrtačkách Narex

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
NextClick

21. 2. 2017, 8:12

Ach jo jsem naštvanej. Koupil jsem si z bazaru přídavné nářadí na vrtačku narex a teď jsem zjistil, že moje 5 let stará narex vrtačka má délku toho krku (co se strká třeba do upínky na stojanu), je pro to staré příslušenství made in czechoslovakia, je krátká.
Na té mé je ten krk dlouhý cca 18mm a chtělo by to min 25mm. Mohl by jste mi někdo na nějaký vaší starý narex vrtačce s motorem 500W a víc změřit jak tam máte dlouhý krk? Koupím nějakou bazarovou vrtačku, ale nechci se spálit.
Díky moc! :)
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
elbarto

21. 2. 2017, 9:09

Uplne uprimne bych zvazil zda to opravdu chces. Mel jsem ji od asi 16cti roku a vule byla cca 2-3mm. V 18 jsem radeji presedlal na holky :-) Stejne desivy byl mafl (tam, schazela treti ruka), snad jen s tou sukalkou slo relativne prijatelne pracovat. Vrtajda je hlucna s regulaci slaba v nizkych otackach. Obcas jsou na Bazosu pidi stolni vrtajdy i kolem 3 tis a mas do duchodu klid. Nekteri meho duchodoveho veku :-) vzpominaji na EV512D (pokud si to spravne pamatuju) se slzou v oku. Osobne tyto vzpominky rad zapomenu. S argumentem, ze je vecna souhlasim, ale kdo s tim nekdy vrtal do betonu ...
NextClick

21. 2. 2017, 9:41

No já to koupil hlavně kvůli zvědavosti typu: co když to bude fajn. (oboje dohromady stálo 400 i s poštou) Mám nějaké plastové přímočarky co jsou na vyhození a na kvalitní za 4-5kKč nemám finanční elán (nejsem si jist jestli ta investice má smysl. Tohle příslušenství je celokov a snad to bude chvilku fungovat. U toho "maflíka" se mi líbí, že do toho budu moci upnout pilové kotoučky o šířce <=1mm. A namontovat do do krabičky, takže mi vznikne relativně kompaktní modelářská pilka.

A další věc je, že sehnat malého "mafla" který bude bez problémů fungovat na 1kW elektrocentrále je problém. 500W vrtačku na tom rozjedu bez problémů. Potřebuju to do pojízdné minidílny.
Jediné co je nepříjemné je rámus toho komutátorového motoru.. to jo.

Jinak jsem zjistil, že v dílně vrtám z 99% pouze akumulátorovou vrtačkou a pak už hned na sloupové VS20A. KLasickou ruční vrtačku s kabelem beru do ruky minimálně, tak jsem jí chtěl uživit na tomhle přídavním nářadí.
elbarto

21. 2. 2017, 10:19

Jo,jo, potom to chapu. Presto k tomuto ucelu mam starou Boschku bez regulace a pravekou flexu. Moje mala 1kW centralka generuje desive spicky spolehlive zabijejici moderni stroje. Pri servisu se ptam chlapika co mel centralu dat do fazony, jak to resi. Pan se usmal a vytahnul Narexku.
NextClick

21. 2. 2017, 10:36

Teda to bych tu centrálku poslal na bazos. Jednou jsem udělal chybu a koupil si takovou tu shit centrálu za 3000,- Regulace fungovala tak, že když zmizel odběr, tak cca na 1sekundu na výstupu bylo ve špičce až cca 400V. Zase při přetížení neměla problém jet na 120V než se zadusila. Hroznej krám. Koupil jsem pak v Hornbachu za cca 9kKč nějakou invertorovou čtyřtaktní a kromě toho, že před startem po delším stání musím vyšroubovat svíčku ohřát jí pb hořáčkem, tak jsem s ní spokojený. Dává furt přesně 230V, snižuje si otáčky když po ní nic nechci a dokonce mi na ní úspěšně jel firemní HP server s virtuálama od všeho, když povodně v roce 2013 vyřadili trafostanici. Tak ale dost OT.

Změřte mi prosím někdo délku 43mm krku na té vaší Narexce a napište jaký je to typ.
narex.jpg
narex.jpg (10.55 KiB) Zobrazeno 3032 x
elbarto

21. 2. 2017, 10:49

Narexka lezi nekde na chapupe, pouzivam ty zminovane Boschky bez regulace. Hned to zmerene spis nebude.
Mam obavu, ze tohle delaji vsechny co nejsou v provedeni elektron, tohle je bohuzel znackovy Pramak s Hondackym motorem. Tam se zase zasekava neco v karbeci mozna plovak. Jednou nastaretuju OK a podruhe musim profouknout hadicku, jinak se start nekona. Znackovy servis ji vratil v naprosto stejnem stavu v jakem byla pred opravou a uctoval 3.5x tolik nez bylo puvodne garantovane. Byla z toho docela mela pri prebirani.
vruboun

22. 2. 2017, 7:40

EV 513D dvourychlostní bez regulace otáček má krk 24.5 mm, pak mám ještě jednu z počátku 90tých let s regulací otáček bez převodovky ta má délku krku 20.5 mm, typ nelze zjisti má totálně ošmatané štítky.
NextClick

22. 2. 2017, 11:12

Super, takže ta EV 513D bude cajk. Díky moc! :)
Josef
Sponzor fora

23. 2. 2017, 9:56

Stará EV 710D (s regulací) a EV 410 B bez má průměr 45 a délku krku 22 mm. Příkon 380W.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“