jak vyřešil malý posuv?
jakékoliv vozíčky které na dráze 40mm nemají mít vůli na páce 150mm budou neúměrně drahé účelu - ač asi jako jediné by to splnily
zaškrabaná rybina bude muset být ze stejného důvodu velice přesně udělaná
opustím vymýšlení a dám na konce dva posuvové šrouby - obdobně jako se dělají širší routery
ale nedalo mi to a ještě jsem si ověřil jeden nápad - překvapivě je to tuhé a drží to rovnoběžnost - to zelené je silná plochá pružina. (rozpínací šroub jsem tam nemaloval)
zaškrabaná rybina bude muset být ze stejného důvodu velice přesně udělaná
opustím vymýšlení a dám na konce dva posuvové šrouby - obdobně jako se dělají širší routery
ale nedalo mi to a ještě jsem si ověřil jeden nápad - překvapivě je to tuhé a drží to rovnoběžnost - to zelené je silná plochá pružina. (rozpínací šroub jsem tam nemaloval)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
nenašel jsem (nekupované levné doma vyrobitelné) řešení jak to udělat s jedním posuvovým šroubem a smířil jsem se se dvěma šrouby s jemným stoupáním po stranách (místo jedné zelené kostky dvě na krajích) a šrouby jsou současně i vedením. Víceméně to vyhovuje, jen musím točit oběma současně.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů