Cincinnati ARROW 500
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na tyhle stroje byvaji o trosku jine motory
tusim ze tyhle grundfos maji i trosku posunuje pracovni napeti atd...
jinak s deltou jeden provozuju a ujde to
ale vretenovej motor je vretenovej motor
tusim ze tyhle grundfos maji i trosku posunuje pracovni napeti atd...
jinak s deltou jeden provozuju a ujde to
ale vretenovej motor je vretenovej motor
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Včera som nový menič namontoval, dnes zapojil káble.
Na počudovanie to bežalo na prvý pokus, dokonca aj smer otáčania som trafil. Ešte musím naladiť V/f krivku. Zadal som parametre zhodné s Omronom, ale zvuk motora je iný. Tak nejak to píska.
Cez víkend nahodím kartu na enkodér a nastavím.
Na počudovanie to bežalo na prvý pokus, dokonca aj smer otáčania som trafil. Ešte musím naladiť V/f krivku. Zadal som parametre zhodné s Omronom, ale zvuk motora je iný. Tak nejak to píska.
Cez víkend nahodím kartu na enkodér a nastavím.
Na ovládanie meniču som použil kábel 16x0,14mm2 tienený. Dĺžka je cca 1,2m.
Môžem týmto káblom pripojiť aj enkodér? Aj keď nemá krútené páry? signál do enkodéru je A,A-,B,B- 12V.
Alebo bude lepšie pridať druhý kábel, aby mi enkodér nerušil signál 0-10V na riadenie otáčok?
Môžem týmto káblom pripojiť aj enkodér? Aj keď nemá krútené páry? signál do enkodéru je A,A-,B,B- 12V.
Alebo bude lepšie pridať druhý kábel, aby mi enkodér nerušil signál 0-10V na riadenie otáčok?
Tim ze to je diferencilni vystup, tak bych se nebal pouzit tenhle kabel.r4cv píše:Na ovládanie meniču som použil kábel 16x0,14mm2 tienený. Dĺžka je cca 1,2m.
0-10v taky neni zadnej problem.
Horsi by bylo tahat to se silovou elekrikou.
M
pripojil som enkodér a vyskúšal PID regulátor v meniči. Zatiaľ je nastavený len jemne, ale vidím, že doťahuje otáčky pri zaťažení. Dnes som mu dal takú peknú robotu.
fréza D50, 4 plátky, šírka záberu 40mm. hĺbka záberu 2mm. Nový menič ide dobre.
Nastal ale iný problém. Mesa karta 5i25 mi vyhodila chybu komunikácie, a karta 7i76 prestala reagovať. stalo sa to 2 krát, ak som si dobre všimol, tak pri vypnutí vretena.
Je možné, že tento nový menič má zlý vplyv na riadiaci systém? Prípadne ako vylúčiť túto možnosť?
fréza D50, 4 plátky, šírka záberu 40mm. hĺbka záberu 2mm. Nový menič ide dobre.
Nastal ale iný problém. Mesa karta 5i25 mi vyhodila chybu komunikácie, a karta 7i76 prestala reagovať. stalo sa to 2 krát, ak som si dobre všimol, tak pri vypnutí vretena.
Je možné, že tento nový menič má zlý vplyv na riadiaci systém? Prípadne ako vylúčiť túto možnosť?
má tento mněnič možnost brzdit do externího odporu ?
protože pokud brzdí bez odporu tak má asi problém zmařit tak velké množství energie a pak ji vyzáří i v podobě rušení. protáhni pořádně sestupnou rampu jestly se to zlepší. pak můžeš připojit třeba nějaký přímotop místo odporu na zkoušku.
protože pokud brzdí bez odporu tak má asi problém zmařit tak velké množství energie a pak ji vyzáří i v podobě rušení. protáhni pořádně sestupnou rampu jestly se to zlepší. pak můžeš připojit třeba nějaký přímotop místo odporu na zkoušku.
Pokus o reklamáciu ložiska som dnes ukončil. Predajca mi tlmočil predbežné "stanovisko" SKF. Ložisko by dali na expertízu, ktorá zistí akú chybu pri montáži som spravil. A potom mi dajú celú expertízu zaplatiť. O dôvod viac kupovať inú značku.r4cv píše:Detské choroby pokračujú. Dnes som rozobral motor vretena, hučalo ložisko. Našťastie horné, relatívne ľahko prístupné.
Ložisko to bolo SKF, zakryté, originál s náplňou do 8000 otáčok. Vydržalo bežať asi 70 hodín. človek sa už ani na SKF nemôže spoľahnúť.
SKF taky nemusím -špatná zkušenost ,dělá pro ně kde kdo -Rumuni a všichni co dělaj za bochník chleba .Taky je problém padělků.
Osobně preferuju FAG ,ale je to tím že jsem ještě neměl problém ,ve vřetenu je mám i s jejich vazelínou asi 4 roky .Sehnal jsem je tenkrát levně asi 3600 kus,
Osobně preferuju FAG ,ale je to tím že jsem ještě neměl problém ,ve vřetenu je mám i s jejich vazelínou asi 4 roky .Sehnal jsem je tenkrát levně asi 3600 kus,
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;