Dokumentace, informace Mazak FJV 25 + Mazatrol M Plus

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
martasg1
Sponzor fora

29. 3. 2017, 11:42

Ahoj lidičky, kupuju tuhle obludu Mazak FJV 25 s paletizací.
Sháním veškeré informace a zkušenosti s Mazakem případně podobným modelem tomu co kupuju, nebo s Mazatrolem M plus.
Hodily by se dokumentace v AJ - budu mít asi pouze NJ (s tím nejsem kamarád), a taky rady a zkušenosti.
Jako první budu řešit výměny všech filtrů a náplní tak bych potom dával konkrétní dotazy a fotky pokud by byl někdo ochoten poradit.
Teď tedy sháním koupi dokumentace a informací, případně informací které by mě včas odradily z koupě :)

Informaci že je to moc velké (9,5t) a moc to žere (54kVA) a já jsem ještě hobík už mám a jsem si toho vědom tak pokud by měl někdo jiné proti tak prosím sem s tím ať to včas stopnu než se do toho spustím 8)
Přílohy
20170327_142620.jpg
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
Milan+

29. 3. 2017, 9:49

Tak si hlavně ověř,kolik to má naběháno,tyhle stroje jedou většinou nepřetžitě,aby jsi nebyl překvapen z ceny servisu od Mazaku.
Dnes už to nemá Misan ale přímo Mazak a cena je taky jinde.
martasg1
Sponzor fora

29. 3. 2017, 10:05

To ověřit nešlo - hodiny dělali že neumí najít a já v němčině také ne :), ale nechtějí o tom vzhledem k ceně ani slyšet.
Cena pevná a další kupec za mnou čeká zda zaplatím.
Vřeteno se točí OK a posuvy jsou tuhé a přesné. Geometrie osy Z ok.
Spíš mi jde o elektrickou stránku věci a manuály v AJ - sháním...

Mezi náma je to za hubičku, kterou tady ani prozrazovat nebudu :)
Milan+

29. 3. 2017, 10:40

Ono tyhle stroje jsou všechny za hubičku když jsou staré. Nějaký referenční kus jsi si na tom udělal.
martasg1
Sponzor fora

30. 3. 2017, 8:07

Milan+ píše:Nějaký referenční kus jsi si na tom udělal.
Nebyla možnost, oměřil jsem si ho jen staticky s hodinkama - na backlash, ten je zásadní a zalomcoval jsem s vřetenem na tisícinové hodinky a taky OK.
Vedení bude OK a šrouby taky.

Měli dva - druhej bez paletizace a s menšíma otáčkama vřetena už je za půl míče pryč. Tak asi o ně zájem je z východu. Já do toho jdu :)

Tím spíš hledám nějakého Mazakistu :) co umí Mazatrol M Plus a má manuály v AJ nebo ČJ
Odpovědět

Zpět na „Nákup“