Tvar konce paličky má vyřešený a přesně vím, jak by měl vypadat v případě lisování špiček. V podstatě mi leze z mašiny s přesností +-0,1 mm. Dělám to na NC (Gravos) takže si tam mohu udělat, co potřebuji. V konečné fázi bych asi musel dořešit plošku, která by mi sedla na lisovací přípravek tak, aby to uzavřela - nějaká úprava spec nožem nepřichází v úvahu - je to prostě operace navíc a ještě vyžadující dost velkou přesnost.
To ostatní - na to budu muset brát zřetel takže se pokusím hledat nějaké odpovídající řešení.
Ohledně té technologie: Mám nížeuvedený lis - k tomu je dodělána ohřívací jednotka s tryskou a pod to se dává vlastní lisovací forma. Nevím, jak by to na toto šlo aplikovat - musím najít nějaké řešení.
Hledám dodavatele lisovaných špiček
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
na tom to nepujde ano formu uzavřeš a vytemperuješ to ale nestačí musíš mít vstřikovací jednotku s válcem, šnekem, zpětným uzávěrem, topnýmy páasy, atd atd
hodinovka na malých lisech je cca 350kč na hodinu a když si u toho v nějaké firmě postojíš jako lisař tak i za míň
za hoďku by se dalo udělat cca 240ks když bude forma 4 kavitová tak to máš za kačku pade kus i smateriálem a jeho sušení.
jo u polyamidu by se měla řešit kondiciace pokud bude výrobek v brzské době namáhán....dál by se dalo špekulovat s jinýma materiálama jaku např PUR ten je otěruvzdorný a je různé tvrdosti Sha navíc výborně přilne a možná by to pro určitý styl byl zajímavý artikl
hodinovka na malých lisech je cca 350kč na hodinu a když si u toho v nějaké firmě postojíš jako lisař tak i za míň
za hoďku by se dalo udělat cca 240ks když bude forma 4 kavitová tak to máš za kačku pade kus i smateriálem a jeho sušení.
jo u polyamidu by se měla řešit kondiciace pokud bude výrobek v brzské době namáhán....dál by se dalo špekulovat s jinýma materiálama jaku např PUR ten je otěruvzdorný a je různé tvrdosti Sha navíc výborně přilne a možná by to pro určitý styl byl zajímavý artikl
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
tady máš lis za pár kaček ilustrační foto zde
https://www.google.cz/search?q=arburg+2 ... mzP4TKulrM" onclick="window.open(this.href);return false;:
inzerát zde
https://www.sbazar.cz/soza.src/detail/23683055-prodam" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.google.cz/search?q=arburg+2 ... mzP4TKulrM" onclick="window.open(this.href);return false;:
inzerát zde
https://www.sbazar.cz/soza.src/detail/23683055-prodam" onclick="window.open(this.href);return false;
a šup s ním do garáže a lisovat kokotinky pak těch ko...budeš mít plnů garáž pak aj barák a budeš se toho těžce zbavovat pod cenou...
ale samostatný projekt jak ty paličky by byl uživitelný všechno ostatní na trhu je a za menší cenu než bys sehnal materiál.
cena je fakt pěkná
ale samostatný projekt jak ty paličky by byl uživitelný všechno ostatní na trhu je a za menší cenu než bys sehnal materiál.
cena je fakt pěkná
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip - ale pro mě je to naprosto šíleně velká kráva, kterou bych neměl kam dát (v podstatě nemám kam dát ani ten lis z mého příspěvku). Tu vstřikovací jednotku mám - byla dělaná spec pro tento lis. jinak to byla taková domácí výroba na koleně, kdy to invalidi lisovali, aby nějak zabili čas - takže produktivita 0,00 nic. Jenže mě to stačí - když to vezmu do detailu - tak když dodělám sérii paliček (1 za 14 dnů, tak v ní mám zhruba 50 - 100 párů na umělé špičky) TZN měl bych si sednout na hodinku k mašině a po hodině by nebylo co řešit. Není to tedy nějaké profi lisování, kterým bych se měl živit. (já se sice paličkama živím - ale umělé špičky mám zhruba na 10% produkce) V podstatě bych tedy potřeboval něco malého, rychlého, operativního, co bych zapnul a jel.
Z tohoto pohledu mi přijde hodně zajímavá nabídka od jafiho - ale na druhé straně s ničím podobným nemám zkušenosti. Takže každá vaše rada má pro mě velkou cenu.
Z tohoto pohledu mi přijde hodně zajímavá nabídka od jafiho - ale na druhé straně s ničím podobným nemám zkušenosti. Takže každá vaše rada má pro mě velkou cenu.
jenže kdž to budeš nějakým nekontrolovaný způsobem nějakou laboratorní jednotkou tlačit do formy tak to bude každá špička jiná napohled stejná ale jedna třeba praskne jiná nebude držet atd u vstřikování polyamidu je potřeba dosáhnout tlaku taveniny cca 600-800barů