Zdravím jsem tu nový. Před cca rokem jsem koupil od jednoho pána (možná je tu taky zaregistrovaný) cnc router na plasmu 2x1m. za ty peníze dobrá mašinka. Ale mám problém již po přivezení jsem si všimnul že dlouhý trapézový šroub (240cm) je cca v 1/3 prohlý . A je problém že se za tím místem vozík zadrhává. a i díky tomu se občas stane při vyšší rychlosti rozkmitá a opět vozík se zadrhne. Přemešlel jsem že koupím nový šroub ale četl jsem že i když koupím nový tak píšou že se staně že menčí zvlnění nebo prohnutí je normální. Není už 240 cm dlouhý? Našel jsem tu výpočet kritických otáček na šroub a vyšlo mi to že jsem pod maximem. ale je to výpočet pro kuličkový šroub... Přemešlel jsem že by třeba pomohlo na jednom konci kde není motor ale ložisko, uložit ložisko pružně, aby si šroub našel cestu. Nebo jestli to vyřeší předělání aspon dlouhé osy na hřebenový převod? Popřípadě někde nechat srovnat šroub? nevím , . Chtěl bych si ho ted dát kompletně dokupy a vyřešit i odsávání a thc a nový rošt z pásovin.
Příjde mi že nejjezdnoduší řešení je srovnat šroub. Nevíte jestli by se dal někde v okolí Českých Budějovic srovnat?
díky moc za rady