6. 12. 2016, 9:34
Vlákno oživým. Borci mám opačný problém. Vytvoril som v Inventore 2010 súčiastky (náčrty), mám ich vo formáte DWG, ale je tu jeden problém a možno viac. Našiel som jednu firmu, ktorá vyrezáva vodným lúčom, hodil som súbory na flešku, ale súbory sa hlásili v ich CAD programe ako prázdne. Páni pracujú s nejakým programom, čo som ešte nepočul a chceli aby som súbory previedol do CAD2000/TL (niečo podobné). Tak som jednotlivé DWG uložil ako pre CAD2000. Stroje na rezanie vodným lúčom majú 3 kusy, ale nejaké poriadne staré, čo už majú niečo za sebou. Nezisťoval som ich aktuálny stav, ale ostal som prekvapený. Chyba bude asi u mňa, ale trochu som sa čudoval, že 2010 súbory ani nespustil, hovoril, že súbor dáta obsahuje, ale nič sa nezobrazuje.
Teraz ma nekamenujte, možno som sem naplácal nezmysly, ale potrebujem, či sa na tieto súbory nemohol niekto pozrieť (kľudne by som za to zaplatil) alebo aspoň poradiť, čo ďalej. Zvyčajne sa jedná o súčiastky z plechu AL 2mm, dve súčiastky by sa museli vyrobiť na CNC fréze z ocele. Nie je to nič komerčné a je to čisto na súkromné účely. Veľmi by ste mi pomohli.