Pupik píše:
Co se tyce KM driveru, tak excelentni vysledky jsou s MD882 a neni spatny ani ME742 (cnc.shop), ale ten prvni je opravdu spicka (mikro krok vystup = sinus) za hubicku
..
Bezkonkurencni motor je k nim 57HS22 (2.2N) (> 2000ot./min)
Kolegove co videli, potvrdi ze nelzu
Teraz bezim 57HS22 + ME742 a taktiez musim povedat uplna spokojnost. Stala sa mi ale taka zvlastna vec. Po nahodeni stroja os chodila opacne (akoby sa invertoval DIR). Vypnutie a zapnutie kompu nepomohlo .. ale vypnutie a zapnutie driveru ano. (na vstupe drivra mam pomerne velky kondik, moze byt, ze pozvolny nabeh napetia driver nerozchodil uplne bez probs).
Pripadnych zaujemcov upozornim aj na dalsiu vec, vstup enable ma iny optoclen ako dir a step. Kym enable mi z parportu behal bez probs, tak dir a step nie. Vymenil som parport a uz slapu aj dir a step. Potom som meral napetia na starom parporte, pod 3.3V, cca 3.7 na novom. Stary naozaj zrejme nestacil vybudit dir a step.
Dalsia zaujimavost je LED ktora ukazuje "podpetie" .. u mna vsak svieti aj na 36V .. zhasina zhruba na 37V .. pritom spodne povolene napetie tohoto drivra je uz 20V. Samozrejme je skoda ho prevadzkovat na tak nizkom napeti.
Posledna vec, tento driver nevie full step. t.j. bezny motor sa da nastavit od 400 krokov na otocku vyssie (200 nevie). Toto mi v case nakupu uslo a preto driver lezal v sufliku uz od leta minuleho roka a az teraz som ho zacal pouzivat. Zatial mimoriadna spokojnost..