Co jste dneska bastlili?
ohledně toho vysušování moc neporadí, rozhodně nejsu žádným odborníkem v tomto směru...já jsem nechal celé kmeny i s kořenem vykopané ležet pod lískovým keřem...takže to bylo na vzduchu a ve stínu a sem tam to zmoklo...ležely tam asi 2 roky...toto nebere jako návod jsem to měl jako budoucí palivové dřevo. No a z různých chytrých knížek o zpracování dřeva a výrobě ozdobných či dekorativních předmětů jsem se dozvěděl o používání těch kořenů.
Rýsovací jehla jak vymalovaná...ještě to dřevo zkus vyleštit to bude teprve nádhera a pak napustit třeba voskem, nebo vhodným olejem
Rýsovací jehla jak vymalovaná...ještě to dřevo zkus vyleštit to bude teprve nádhera a pak napustit třeba voskem, nebo vhodným olejem
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Já to skladoval asi dva roky na verandě (severní strana baráku) na vzduchu, kde na to ale nepršelo a pak jsem to naporcoval a nechal dosušit v baráku v patře v místnosti, kde se netopí další asi 2-3 roky. Jakej olej či vosk bys poradil. Přeci jen tohle jsou moje první pokusy se dřevem, tak sbírám zkušenosti.kenybz píše:ohledně toho vysušování moc neporadí, rozhodně nejsu žádným odborníkem v tomto směru...já jsem nechal celé kmeny i s kořenem vykopané ležet pod lískovým keřem...takže to bylo na vzduchu a ve stínu a sem tam to zmoklo...ležely tam asi 2 roky...toto nebere jako návod jsem to měl jako budoucí palivové dřevo. No a z různých chytrých knížek o zpracování dřeva a výrobě ozdobných či dekorativních předmětů jsem se dozvěděl o používání těch kořenů.

Inspiraci hledej u zbraní nebo kytar. Používáme doma sadu Tru Oil Finish, je to trojkombinace, akorát tenkrát stála kolem 560,- musel bys pohledat. Takto to vypadá https://www.naboje-prebijeni.cz/priprav ... zeb-zbrani" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak už youtube https://www.youtube.com/watch?v=PKMzNfd-mXQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Na kytary mám vyzkoušenej obyčejnej lazurovací lak a i po 9 letech je to pořád pěkný.
Pak už youtube https://www.youtube.com/watch?v=PKMzNfd-mXQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Na kytary mám vyzkoušenej obyčejnej lazurovací lak a i po 9 letech je to pořád pěkný.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Ahoj.Engineer píše:Já to skladoval asi dva roky na verandě (severní strana baráku) na vzduchu, kde na to ale nepršelo a pak jsem to naporcoval a nechal dosušit v baráku v patře v místnosti, kde se netopí další asi 2-3 roky. Jakej olej či vosk bys poradil. Přeci jen tohle jsou moje první pokusy se dřevem, tak sbírám zkušenosti.kenybz píše:ohledně toho vysušování moc neporadí, rozhodně nejsu žádným odborníkem v tomto směru...já jsem nechal celé kmeny i s kořenem vykopané ležet pod lískovým keřem...takže to bylo na vzduchu a ve stínu a sem tam to zmoklo...ležely tam asi 2 roky...toto nebere jako návod jsem to měl jako budoucí palivové dřevo. No a z různých chytrých knížek o zpracování dřeva a výrobě ozdobných či dekorativních předmětů jsem se dozvěděl o používání těch kořenů.
Rýsovací jehla jak vymalovaná...ještě to dřevo zkus vyleštit to bude teprve nádhera a pak napustit třeba voskem, nebo vhodným olejemČím leštit? Máš typ na nějakou vhodnou literaturu, že bych se kapku dovzdělal?
Jeden můj známý vyrábí různé dřevěné misky pro domácí použití a hotové je pak prostě přeleští normálním stolním olejem, který se používá v kuchyni.
Svět přichází o géniusy. Zemřel W. A. Mozart, A. Einstein, S. Jobs a mě už taky začíná být nějak divně.
A když jsem u těch kytar, je to už hodně dávno, a tenkrát se dvouzvratný tremolo sehnat nedalo, nebo možná jo, ale já na ně rozhodně neměl, tak jsem si je dělával, jedinej nástroj co jsem měl byla ruční vrtačka a jehlový pilníky. Pak nastala doba internetu a později ebay a dneska už se dá koupit cokoliv, a vlastně už i ty peníze ani nejsou překážka. Našel jsem starou fotku porovnání jednoho rozdělanýho exempláře co zůstal v šuplíku a pak už kupovaný tremolo z číny.
tohle je šasi lampovýho zesilovače
Samozřejmě včetně traf, to se musela prvně vyrobit navíječka, už ani nevim ž čeho jsem to tam dal motorek, a pak na tom navít... to byly časy
spouštění nožním pedálem, počítadlo závitů, ale nedalo se nulovat, plynulá regulace otáček...
To byla doba kdy se dělalo všechno, protože na originály prostě nebylotohle je šasi lampovýho zesilovače
Samozřejmě včetně traf, to se musela prvně vyrobit navíječka, už ani nevim ž čeho jsem to tam dal motorek, a pak na tom navít... to byly časy
spouštění nožním pedálem, počítadlo závitů, ale nedalo se nulovat, plynulá regulace otáček...
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Ten zosilovač je kópia čoho?
že by stovka marshal taky jsme bastlili kytary jak se dá a ve zbrojovce tahdá kluci dělali maloseriovku těch tremol...vavruša pak dělal kytary..byly jsme u něho v dílně tehdá no vyrábělo se všechno ...kdysi našemu zpěvákovi spadl na zem mikrofon shureouznačení už si nepamatuju...upadla mu kmitačka tak jsem ho rozebral drátky nadpojil kmitačku piřlepil a dokonce to pak mělo subjektivně lepší zvuk jak před tím
jéžiš nostalgie....a tech bustrů co jsem nadělal
jéžiš nostalgie....a tech bustrů co jsem nadělal
Mělo to bejt univerzální šasi, kde by se dalo osadit cokoliv, aby se pak nemuselo nic vrtat. Napájecí trafo bylo tušim rovnou dělaný aby utáhlo 4x EL34 (5x ecc83 v pre.) ale to si už nejsem jistej, možná to tam je někde napsaný. Jako inspirace sloužila hlava JVM410H. V tý době jsem měl zdařilou kopii JCM800 50W od známého, který je doma stavěl a měl je tady kde kdo. To byla doba všech těch Rozdallů, vznikalo ESH.. Vypadala takto, oproti originálu měla jeden vstup úplně čistej, druhej vstup polozkreslenej v závislosti na kvalitním snímači, tenkrát jsem měl pěkný prd, naštěstí hlava měla efektovou smyčku v preampu, do který jsem měl později píchlou krabičku od Bosse BD2
Tak jsem si chtěl postavit něco svýho, v tý době jsem se elektronice docela věnoval, ona muzika a elektronika jsou dvě spojený nádoby. Nakonec to dopadlo tak, že sem se posunul a zvládl jsem pořídit z druhý ruky prakticky novou 410H, což byla úplná náhoda, kdy chlápek ji někde vyhrál nebo co, a nějak jí nechtěl, že je na něj moc silná (lampaři ví)
Takhle vypadá Tenkrát jsem kvůli ní tu 800 musel prodat, byť na 410 ten zvuk udělám taky, pořád tam cejtim, že v tý dělaný 800 bylo něco jinak. Dodneška je mi to trochu líto, považuju to za chybu a už bych to neudělal. Paradoxně nejlíp na tom hrály cívky v RG z 80tejch let, ale i EMG co mám v Prestižce nejsou špatný. Každýmu kdo se ptal na aparát jsem říkal, 550RG+JCM800/900 starý z bazaru a bude to nejlepší co může bejt, a ušetří se plno peněz, protože 4x dražší aparát už víc prostě nepřinese (a to mám 410H+IbzRG2550-komplet EMG). Tolik moje hudební kariéra v kostce a tečka za hudebním okénkem
Tak jsem si chtěl postavit něco svýho, v tý době jsem se elektronice docela věnoval, ona muzika a elektronika jsou dvě spojený nádoby. Nakonec to dopadlo tak, že sem se posunul a zvládl jsem pořídit z druhý ruky prakticky novou 410H, což byla úplná náhoda, kdy chlápek ji někde vyhrál nebo co, a nějak jí nechtěl, že je na něj moc silná (lampaři ví)
Takhle vypadá Tenkrát jsem kvůli ní tu 800 musel prodat, byť na 410 ten zvuk udělám taky, pořád tam cejtim, že v tý dělaný 800 bylo něco jinak. Dodneška je mi to trochu líto, považuju to za chybu a už bych to neudělal. Paradoxně nejlíp na tom hrály cívky v RG z 80tejch let, ale i EMG co mám v Prestižce nejsou špatný. Každýmu kdo se ptal na aparát jsem říkal, 550RG+JCM800/900 starý z bazaru a bude to nejlepší co může bejt, a ušetří se plno peněz, protože 4x dražší aparát už víc prostě nepřinese (a to mám 410H+IbzRG2550-komplet EMG). Tolik moje hudební kariéra v kostce a tečka za hudebním okénkem

Naposledy upravil(a) DwPetr dne 8. 12. 2017, 6:43, celkem upraveno 1 x.
U toho leštění dřeva je dobrý použít jemnou železnou "vatu". I jemnej šmirgl pořád tahá ze dřeva vlákna, železná vata ne. Po napuštění olejem opět přejet vatou a několikrát opakovat - výsledek je naprosto hladkej povrch.Engineer píše: Čím leštit? Máš typ na nějakou vhodnou literaturu, že bych se kapku dovzdělal?
Naposledy upravil(a) Pruduch dne 6. 12. 2017, 11:44, celkem upraveno 1 x.
leštit to jde rounem a pak hadrákem někdo používá na napouštění třeba obyčejnou fermež co se nevsákne tak otřít a pak po zaschnutí vyleštit
dřevo se dá leštit i bez napuštění...i vosky nejsou špatné...až mě kámoš vráti knížku odborná nauka truhlářská z roku cca 1930 tak tam jsou popsané různé receptury tak ten sken někde uložím...
ještě k te hudební elektronice...na muziku už jsem sa po vojne vykašlal ale soused mladší kluk ze stejné ulice začal stavět zesilovače tak jsem mu s tím pomáhal a furt jsme nad tím dumaly no už je docela známí a staví na zakázku lampáče
dřevo se dá leštit i bez napuštění...i vosky nejsou špatné...až mě kámoš vráti knížku odborná nauka truhlářská z roku cca 1930 tak tam jsou popsané různé receptury tak ten sken někde uložím...
ještě k te hudební elektronice...na muziku už jsem sa po vojne vykašlal ale soused mladší kluk ze stejné ulice začal stavět zesilovače tak jsem mu s tím pomáhal a furt jsme nad tím dumaly no už je docela známí a staví na zakázku lampáče
DwPetr skláňam sa nad tvojou prácou.
Na to jemný broušení dřeva funguje výborně scotchbrite, je víc jemností http://www.autolaky-eshop.cz/category/b ... --brite/19" onclick="window.open(this.href);return false; jemnější je až brusný papír 3000 a výš. Jde to krásně vidět když se brousí a následně leští lak na autech, ze všeho nejlíp černejch 

Jinak se to jmenuje Scotch-Brite
https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/ ... 7497&rt=r3" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/ ... 7497&rt=r3" onclick="window.open(this.href);return false;