Poptávka Laseru

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Konektor

24. 1. 2018, 2:03

Dobrý den ,
sháním CO2 laser s pracovní plochou kolem 600x400 mm , provedení kdy je laser zakrytovaný a výkon kolem 45-60w. Primárně bych chtěl laserovat a gravírovat truhlářskou březovou překližku o tl. 3-6 mm ( vyjímečně 8 mm případně více pokud toho bude laser schopen) , dále laserovat plast do tl. 4mm a nakonec gravírovat ( např. nápisy,loga) do materiálů hliník a nerez. Priorita je pro mne překližka ostatní materiály beru jako bonus. Co se týče využití, tak to bude minimální spíše bych to měl jako hračku ve volném čase :D takžena nějaké dekorace,modely,atd. Přemýšlel jsem, že bych laser koupil např. z aliexpressu nebo ebay pokud by to bylo možné a pohybovat se v cenové relaci někde okolo 10 000 Kč.

A chtěl bych se obrátit s prosbou na Vás zdali nemáte někdo s tímto zkušenosti , jak výběr laseru dle požadavků,typu a výkonu , tak i po stránce jaký volit software. Nebráním se vůbec i možnosti, že by jste někdo prodávál klidně i použitý laser případně technické podpory, kdy by jste mi například laser zprovoznili doma a v rychlosti ukázali jak funguje software pro obsluhu nebo ukázali jak na to jelikož já jsem přes toto lajk, samozřejmě za finanční odměnu. Budu rád za každou odezvu a děkuji za Váš čas strávený čtením tohoto příspěvku.
Mex

24. 1. 2018, 3:04

Řekl bych, že jseš z dost levného kraje, když chceš dát desítku za laser 45-60W s obráběnou plochou 600x400mm.
Za takovou cenu dostaneš tak možná ten nejlacinější laser se 4x menší plochou (300x200mm apod.), a to ještě bez cla a DPH.
Ale pokud ho za ty prachy seženeš, tak pak prosím napiš kde, taky bych ji jeden vzal.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2018, 3:07

Na tu 8mm preklizku bude i 80W malo
Nejak to rezat bude ale...
Takze si pripis tak 0 k te castce a bude to ok
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

24. 1. 2018, 4:23

co ta mládež dneska hulí to mi povězte teda... nebo hulí moc?
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
v.antel
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2018, 4:45

Mimo to, že příspěvek by měl být v sekci "Nákup" tak můžu říct, že mám 40W laser z číny v rozměrech 200x300, z 8mm překližkou tak snadno nepočítej ( na víc než 10 řezů to tak nějak řízne ), a za 10K? Stačí se podívat, kolik stojí náhradní CO2 trubice a budeš v obraze, podle popisu, tak z čínu bez dph, cla a poštovného kolem 1000-1500 $
Hodně zdaru.
Konektor

24. 1. 2018, 4:57

Děkuji za odezvu pánové .

Například na aliexpressu se občas vyskytne provedení s pracovní plochou 600x400, výkon 45w kolem 9-11 000 Kč bez Cla, proto jsem nadhodil orientačně tuto cenu.. nicméně je pravda, že se člověk může jen domnívat o tom co mu poté přijde a zdali to bude vůbec funkční pokud nárážíte , že tato cena je nereálná. Proto bych rád věděl jestli někdo má zkušenost z koupí laseru z ciziny, respektive jestli má vůbec cenu kupovat jak vy říkate ´´ nejlacinější ´´ laser a doufat, že odvede nějakou relativně uspokojitelnou práci když jak říkám je to jen na občasné vyrábění.

Nebo takhle, pokud se tedy budeme bavit o laseru s pracovní plochou 200x300 mm, výkon 40-45W, a maximální tloušťka řezaného a gravírovaného materiálu bude 6mmm primárně spíše tl. 3mm překližka ( pokud bych tím zjednodušil řez pro laser, měl bych možnost výběru překližky s ruzným počtem dýh na tloušťku materiálu a s různými lepidly ). Jsem už schopen s těmito parametry něco reálně sehnat aby řekněme řez nebyl vyloženě spálený, přesnost byla alespoň do 0,5 mm, a vím, že je toto individuální , ale aby laser nějakou chvíli vydržel ?
v.antel
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2018, 4:58

Konektor píše:Děkuji za odezvu pánové .

Například na aliexpressu se občas vyskytne provedení s pracovní plochou 600x400, výkon 45w kolem 9-11 000 Kč bez Cla, proto jsem nadhodil orientačně tuto cenu.. nicméně je pravda, že se člověk může jen domnívat o tom co mu poté přijde a zdali to bude vůbec funkční pokud nárážíte , že tato cena je nereálná. Proto bych rád věděl jestli někdo má zkušenost z koupí laseru z ciziny, respektive jestli má vůbec cenu kupovat jak vy říkate ´´ nejlacinější ´´ laser a doufat, že odvede nějakou relativně uspokojitelnou práci když jak říkám je to jen na občasné vyrábění.

Nebo takhle, pokud se tedy budeme bavit o laseru s pracovní plochou 200x300 mm, výkon 40-45W, a maximální tloušťka řezaného a gravírovaného materiálu bude 6mmm primárně spíše tl. 3mm překližka ( pokud bych tím zjednodušil řez pro laser, měl bych možnost výběru překližky s ruzným počtem dýh na tloušťku materiálu a s různými lepidly ). Jsem už schopen s těmito parametry něco reálně sehnat aby řekněme řez nebyl vyloženě spálený, přesnost byla alespoň do 0,5 mm, a vím, že je toto individuální , ale aby laser nějakou chvíli vydržel ?
Pokud chceš, můžu ti říznou a poslat vzorek, řekni si co a z čeho chceš.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“