servis
- Zdenek Valter
Zkus popsat co se Ti přihodílo ale především na čem - fotka také pomůže.Baxi.bax píše:Zřejmě se rozbila ozubená kola na mém malém čínském soustruhu ,je možné sehnat servis?
Pokud to jsou kola se zuby s modulem 1, tak ty dělá v sadách na soustruhy vzoru SEIG - PROMA atd ... Tumlík
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jak říká Radek, napiš co je to za typ příp. foto nebo rozměry kol a počty zubů,otvor,drážka,síla.
Na ty malý třístovky alá Proma 300 mám doma skladem všechny kolečka od vřetene dolů jako náhradu těch plastových v kovu,a ty kluzný 20/25 mám s bronzovýma pouzdrama.
Pokud je to jiný typ tak ti je můžu taky udělat ,materiál si můžeš vybrat podle nabité prkenice
všechno na odvalovce
dělám to i včetně polotovarů ale můžeš si kola udělat sám a já ti je jenom odvalím( to je nejlevnější)
kov,hliník,mosaz,silon,delrin,plasty všeobecně,nebo třeba MDF
a mám teď na třístovky dokonce kola s kterýma si snížíš na cca polovinu ten nejmenší posuv co tam je (0,1mm/ot) ,jsou silonové a mají 100 zubů místo těch osumdesátkových.
Samozřejmě jdou kombinovat s těma stávajícíma dle vkusu každého soudruha
good luck
Na ty malý třístovky alá Proma 300 mám doma skladem všechny kolečka od vřetene dolů jako náhradu těch plastových v kovu,a ty kluzný 20/25 mám s bronzovýma pouzdrama.
Pokud je to jiný typ tak ti je můžu taky udělat ,materiál si můžeš vybrat podle nabité prkenice

dělám to i včetně polotovarů ale můžeš si kola udělat sám a já ti je jenom odvalím( to je nejlevnější)
kov,hliník,mosaz,silon,delrin,plasty všeobecně,nebo třeba MDF

a mám teď na třístovky dokonce kola s kterýma si snížíš na cca polovinu ten nejmenší posuv co tam je (0,1mm/ot) ,jsou silonové a mají 100 zubů místo těch osumdesátkových.
Samozřejmě jdou kombinovat s těma stávajícíma dle vkusu každého soudruha

good luck
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo jinak pokud jsou to ty co jsou na vřetenu uvnitř(dvojkolo) a spodní dvojkolo přesuvníku co se tak rády lámou na výborných soustruzích značky "N" v modré barvě . Tak ty bohužel nemám......zatím 

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to Noell typ E0177.Zřejmě se asi polámaly kolečka uvnitř na vřetenu.Neměl jsem to rozdělaný ,přiznám se ,že si na to netroufám.Spíš mně zajímalo jestli je v republice nějaký servis ,který by mi to opravil a seřídil.Nebo to prodám a koupím pořádnou mašinu.Je možné odhadnout opravu?
Mam Ti poslat k ježíšku fotak??
Jedná se o tohle soukolí ? Tumlíku děláš ho?

- Přílohy
-
- 80.3448[1].jpg (5.86 KiB) Zobrazeno 10031 x
- Zdenek Valter
Zkoušel jsi obě rychlosti ?Baxi.bax píše:Je to Noell typ E0177.Zřejmě se asi polámaly kolečka uvnitř na vřetenu.Neměl jsem to rozdělaný ,přiznám se ,že si na to netroufám.Spíš mně zajímalo jestli je v republice nějaký servis ,který by mi to opravil a seřídil.Nebo to prodám a koupím pořádnou mašinu.Je možné odhadnout opravu?
Nebo máš strach abys to nepokazil ještě více ?
Co ti na to řekl prodejce ?
Hahahah :DDNebo máš strach abys to nepokazil ještě více ?
Dobrej vtip tam se dá zkazit víc???

V těchto situacích vždy přidám plyn at se to vyse***re raději všecko hned i okolo, pak se to všechno spraví a je klid jednou pro vždy

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo já jsem si to myslel že to bude ono ,chtělo to po mě za poslední půlrok nejmíň patnáct lidíAeroomni píše:Mam Ti poslat k ježíšku fotak??![]()

NEUDĚLÁM

Proc obrazecku ?? to udelej skladane. Kdyz uz je takovy zajem tak udelej to mensi s osazenim a pak to vetsi na to nasadis a objedes tigem.
Pak se to znova da na soustruh a udela se dira na cisto.
RADEK
spíš jsem to věděl, protože to je uplně první co odejde a ani tomu nemusíš moc naložit., Udělat to stříkaný je fakt výsměch zákazníkovi to už fakt mohlo bejt z MDF

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

páč jsem to koupil mladýmu a ten na to už ty čtyři roky prdí takže to leží netknutý v koutě

ale jo ,na něco ho občas použiju,sundám ten spodní plech,přišroubuju to na kameníčka nástrojovku na stůl vyrovnám a používám to jako brusku na kulato

stůl se dá celej natáčet takže to umí i parádní morse kužely v hrotech do kalibru
to bys měl vyfotit!! to mě zajímá páč je to bastl

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jóó s tím skládaným kolem byla taky varianta ale nevěřím,že by se to nehnulo při vaření a odvaluju hlavně na trnu v hotový díře,obrácený postup u takové šířky je na pytel.
každopádně pořád platí to co jsem řekl předtím
" a za tu cenu co je na tom e-shopu bych radši ležel na sluníčku který tam dneska tak pěkně svítí škrábal se na zadku "
a mimochodem,znám lidi pro který je i ta cena na e-shopu moc velká
každopádně pořád platí to co jsem řekl předtím

" a za tu cenu co je na tom e-shopu bych radši ležel na sluníčku který tam dneska tak pěkně svítí škrábal se na zadku "
a mimochodem,znám lidi pro který je i ta cena na e-shopu moc velká