stirling

Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 4. 2009, 2:58

Neboj to já taky. Ale těším se co nám zhmotněné představy snílků přinesou.
ci mi niekto nevyberie chren spoza hospody a tak.
chápu dobře: ukradne křen za hospodou?
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

12. 4. 2009, 7:09

Ben Ash píše:Neboj to já taky. Ale těším se co nám zhmotněné představy snílků přinesou.
ci mi niekto nevyberie chren spoza hospody a tak.
chápu dobře: ukradne křen za hospodou?
chapes to dobre, za hospodou byva vzdy najlepsi.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

12. 4. 2009, 7:32

a proč?? se tam víc zvlažuje nebo tam víc svíti Slunce?
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

12. 4. 2009, 7:46

Aeroomni píše:a proč?? se tam víc zvlažuje nebo tam víc svíti Slunce?
Poznas zakon akcie a reakcie????
Za hospodu sa chodi chcat, a ten chren sa samozrejeme brani a to tak ze je aromaticky a teda hodne silny. :)
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

12. 4. 2009, 9:54

Ta neviem ako na SK ale v CZ zasadne chodia ščat rovno do kanala pred krčmu bo za krčmo to daleko Podaktorí to nestihnu aj tak :lol: :lol: :lol:
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

13. 4. 2009, 10:41

Aeroomni píše:Ta neviem ako na SK ale v CZ zasadne chodia ščat rovno do kanala pred krčmu bo za krčmo to daleko Podaktorí to nestihnu aj tak :lol: :lol: :lol:
ja si myslim ze vsade je to podobne.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2009, 7:29

Umím si představit tuhle soustavu : olejovým hořákem spaluji použitý fritovací olej, tím poháním stirling motor jenž pohání kompresor tepelného čerpadla a tím se dobývá teplo ze země. Uff
ferguson

14. 4. 2009, 11:17

nebolo by jednoduhsie vykurovat spalovanim toho oleja?
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2009, 12:47

Ben Ash píše:Umím si představit tuhle soustavu : olejovým hořákem spaluji použitý fritovací olej, tím poháním stirling motor jenž pohání kompresor tepelného čerpadla a tím se dobývá teplo ze země. Uff
iste, a makrobiotik by chcipol od zimy. ja teda ziadny niesom, ja by som mal teplo :)
no a ktomu zemskemu teplu, pekne draha vec. som to chcel do baraku a bolo mi vysvetlene ze sa to neoplati tam kde je plyn.
pavlaxy

14. 4. 2009, 4:21

tam kde je plyn ,se vyplatí kogenerační jednotka .vždy je to o nějakém počítání..... :D například www.tedom ... :lol: :P
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2009, 8:42

pavlaxy píše:tam kde je plyn ,se vyplatí kogenerační jednotka .vždy je to o nějakém počítání..... :D například www.tedom ... :lol: :P
ja som uz do topeni nacpal tolko penazi ze stacilo. ale pokial by sa dalo zbytkove teplo zo solarka nejak rozumne vyuzit tak by som nemal nic proti. Mam solarko na pitnu vodu, topeni s tym nie je prepojene. V lete je to samozrejme za par hodin ohriate a potom nic. ide to naprazdno, tu vidim potencial. Budem si to musiet nejak seriozne pozriet na www a pripadne ten sterlingov motor nejak zaintegrovat, aj keby mal len naprazdno tocit vrtulu :), haha.
pavlaxy

10. 5. 2009, 7:19

....Za devaterými horami a devaterými řekami žil spořivý Honza ,který nic nevyhodil ,ale stále
ze šroťáku domů nosil....měl jednu potíž jak vytápět svůj domek...přímotopy by ho "sežraly" a nelegální odběr elektřiny nechtěl riskovat příliš často...v lese bylo okolo samoty dřeva dost ,a propanbutan na vaření si vozil v lahvích ,ostatně ve stařičké Dačii měl načerno plyn také...
ta se jednoho dne zlomila napůl ,vlivem přetěžování a koroze.V této osudové chvíli mi své problémy smutně sdělil...pokusila jsem se jeho problémy vyřešit alespoň radou...
Na motor z auta přimontuj elektromotor jako generátor ,chladič nepotřebuješ beztak je děravý a teče ,ty hadice od motoru připoj na etážové topení místo kotle máš to tvoje soustrojí ,radiátory v domku Dačii jistě uchladí..elektrikou svítil i topil oněmi přímotopy...samozřejmě motor jel na LPG...to mu bylo málo a sehnal někde agregát na dřevoplyn,,,a výroba byla téměř zadadara ,přebytek teplé vody honil do bazénu a z něho večer zase do domu ,konečně našly uplatnění ty nife akumulátory z místního zrušeného kina ,pořád ovšem nevěděl co s elektrikou...prozradila jsem něco o fázování žárovkami k jiné síti a tehdy se radoval nejvíce ,když "prodal" energetikům první kilowathodiny a jak jinak než načerno.... :lol: :P
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2010, 9:44

zdar,
teraz trochu zase k teme. som sa trochu zahrabal do googlu a nasiel som 2 pekne stranky.

http://www.ent.ohiou.edu/~urieli/stirli ... gines.html
http://www.animatedengines.com/ross.shtml

pozeral som aj par fotiek, tieto masinky su fakt nadherne hracky a rad by som nieco na stol. bud to v designe Ross Yoke alebo jednopiestovy. Nasiel som aj par ciastocne dokumentovanych projektov alebo uplne prehane japonske supermotory, samozrejme hooodne narocne.

mate niekto tip ako tu vec nadimenzovat? myslim priblizne rozmery takeho zariadenia na stol, nic velkeho. prosim nezacnite sa tu rozpisovat o rovniciach rovnovahy a termodynamickych zakonoch. toho je vsade plno na inete. ja si tu zatial nieco kreslim, vyvesim sem nejaky navrh.

dik
Avenger

19. 2. 2010, 6:44

cmeliak píše:zdar,
teraz trochu zase k teme. som sa trochu zahrabal do googlu a nasiel som 2 pekne stranky.

http://www.ent.ohiou.edu/~urieli/stirli ... gines.html
http://www.animatedengines.com/ross.shtml

pozeral som aj par fotiek, tieto masinky su fakt nadherne hracky a rad by som nieco na stol. bud to v designe Ross Yoke alebo jednopiestovy. Nasiel som aj par ciastocne dokumentovanych projektov alebo uplne prehane japonske supermotory, samozrejme hooodne narocne.

mate niekto tip ako tu vec nadimenzovat? myslim priblizne rozmery takeho zariadenia na stol, nic velkeho. prosim nezacnite sa tu rozpisovat o rovniciach rovnovahy a termodynamickych zakonoch. toho je vsade plno na inete. ja si tu zatial nieco kreslim, vyvesim sem nejaky navrh.

dik
Nedávno jsem našel na netu výpočet nízkoteplotního stirlingu a tak jsem to dal do tabulky (OpenOffice CALC) http://landys.tym.cz/downloads/Stirling ... ngCalc.ods. Snad to bude srozumitelné (dělal jsem to původně jen pro své potřeby) a k užitku.
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2010, 9:38

pekny vypocet diky. sice to nie je zrovna ten typ strojku ktory hladam, ale aspon mam predstavu o tom ake maju byt radovo medzery medzi piestom a valcom.
este raz dik.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“