Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Tak jsem po dlouhém čase spáchal něco rozomného. Vývěva se hodí do každé dílny, ale z čeho jí udělat, hlavně když tam potřebuješ dát mističku s průměrwm 270mm. Po dlouhém hledání jsem nakonec zvolil trubkovou spojku 330mm na odpadní potrubí. Podle katalogu by měla být pevnost naprosto v mohodě. Na vršek, aby bylo dovnitř vidět jsem dal lité plexi tl 8mm + 6mm na centrovací kroužek. Řezáno laserem, slepeno dvojsložkou na plexi a po stranách sešroubované. Manometr je poze matkou přitažený do díry. Těsnění je O kroužek v konickém zapuštění a silikon. Ventil obyč kulák 1/2 z OBI.Podložka 19mm polička a opět na laseru vyříznuté mezikruží, které jsem vyplnil silikonem a cca po 4 hodinách jsem na pr těsnění položil ten dekl, aby si udělal svůj obrys. Celková cena 1500-1800 korun.
Prohnutí materiálu je překvapivě velké
Za 7 minut klesl podtlak z -0,9 na -0,87 a teď po hodině je stále -0,55.
- Pepa z depa
... a jo dneska, dík za připomenutí, máš to pěkný, to bude plusovejch bodů 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Taky bych zapomněl to by bylo doma 

https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
Kdysi za bolševika jsme si ve fabrice taky dělali vývěvu - ne sice pro tak velké rozměry jako Lubbez. Použili jsme sklo z nevýbušného svítidla - něco jako zde na obrázku: Jako základnu jse udělali ocelovou "placku" do které se vysoustružila drážka do které jsme nalili silikon jako těsnění. v té "placce" bylo také připojovací šroubení a měřák. Hodnotu podtlaku si už nepamatuji, je to už skoro 25 let. Skleněný kryt svítidla měl styčnou hranu docela rovnou, takže to docela dobře těsnilo.lubbez píše:Tak jsem po dlouhém čase spáchal něco rozomného. Vývěva se hodí do každé dílny, ale z čeho jí udělat, hlavně když tam potřebuješ dát mističku s průměrwm 270mm. Po dlouhém hledání jsem nakonec zvolil trubkovou spojku 330mm na odpadní potrubí. Podle katalogu by měla být pevnost naprosto v mohodě. Na vršek, aby bylo dovnitř vidět jsem dal lité plexi tl 8mm + 6mm na centrovací kroužek. Řezáno laserem, slepeno dvojsložkou na plexi a po stranách sešroubované. Manometr je poze matkou přitažený do díry. Těsnění je O kroužek v konickém zapuštění a silikon. Ventil obyč kulák 1/2 z OBI.Podložka 19mm polička a opět na laseru vyříznuté mezikruží, které jsem vyplnil silikonem a cca po 4 hodinách jsem na pr těsnění položil ten dekl, aby si udělal svůj obrys. Celková cena 1500-1800 korun.
EDIT:
Vycházeli jsme z tzv. zavařovacího zvonu, který používala moje babička. Taky to byla skleněná poklice (podobná tomu krytu svítidla) základna a "obrácená pumpička". Babička to používala k zavařování masa do sklenic tzv. masovek. Pamětníci určitě vědí o co jde.
Naposledy upravil(a) salus dne 8. 3. 2018, 12:03, celkem upraveno 1 x.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Já to měl udělané jak píše salus, sklo z nevýbušného svítidla plus ledničkový kompresor obráceně a fungovalo to výborně. Byl jsem velmi překvapen, na jakou hodnotu podtlaku se ten kompresor dostal.
Jó, to byly časy...
Milan
Jó, to byly časy...
Milan
mě mrzí, že jsem dlouho čekal a odloženou vývěvu ve šrotě nakonec vyhodily to byl panečku kousek starožitnosti a v 100% stavu
motor se štauferkama zvlášť na společné dřevěné desce s vývěvou a řemenovým převodem bakeliťák vypínač vše propojeno hadráky
byla to laboratorní zřejmě z nějaké školy no co už kdo zaváhá....
motor se štauferkama zvlášť na společné dřevěné desce s vývěvou a řemenovým převodem bakeliťák vypínač vše propojeno hadráky
byla to laboratorní zřejmě z nějaké školy no co už kdo zaváhá....
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
- Pepa z depa
palec hore ... možná naklápěcí ložisko, ale asi přepych 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz