Ruční ovladač Machu

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Martin4

2. 4. 2009, 10:55

Otevřete stránku v notepadu, a sekci prostě smažte.
Jenže to tam obratem budete mět zpět. Problém je v nedostatečném zabezpečení vašeho webového serveru. Něco vám vaše stránky automaticky upravuje. To je ale problém pro trochu jiné forum.
Martin

2. 4. 2009, 11:15

Dekuju zkusim to odstranit a este bych mel dotaz ohledne machu kdyz se ovlada mach klavesnico jaky klavesy se mackaji kdyz chcu vybrat tlacitka start stop pauza reset a zapnuti a vypnuti vretene (jaka je kombinace klaves)??
VW
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2009, 11:37

Já píše:A JAKYM ZPUSOBEM TADY TOTO MUZU ODSTRANIT Z TECH STRANEK PROTOZE ME TO DOST STVE A NEMUZU SE TEHO NIJAK ZBAVIT
DIK ZA KAZDOU RADU
1/ Sednout si k nezavirovanému kompu !
2/ Změnit heslo na FTP
3/ Zlikvidovat ve zdrojáku stránky nechtěný kód
4/ Vrátit se k zavirovanému kompu, odvirovat a teprv potom znovu přistupovat přes FTP a neukládat heslo !

S největší pravděpodobností jde o virus v PC, který si přečetl heslo k FTP z nastavení FTP klineta (profláknutý je Total Commander) a buď toto heslo odeslal někomu, kdo to pak automaticky v pravidelných intervalech nějakým jiným softem na stránku vrací, nebo to dělá ten virus sám z tvého PC.

Je to mimochodem dost známý trik.
VW
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2009, 11:45

4/ Vrátit se k zavirovanému kompu, odvirovat a teprv potom znovu přistupovat přes FTP a neukládat heslo !

Teď koukám, že už umí nejen vyčíst uložené, ale i odposlechnout ručně zadané, takže rozhodně nejdřív odvirovat.

http://navody.c4.cz/webove-viry

2. 4. 2009, 11:55

dekuju za rychlou odpoved vyzkousim to
cmeliak
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2009, 10:37

Zdar kuci,
ja si myslim ze na to idete v hodne velikym kladivom. Teda to si myslim ja amater. Mjoy je pekna vec ale navrhoval by som nieco ine.

http://www.leobodnar.com/products/BU0836A/

kuci,... je to levne, je to hotove, je to naprogramovane, staci na piny zapojit tlacitka, prepinace, enkodery, potenciometre a je to. Pomocou emulacneho softwaru to dokonca dokaze nadherne simulavat cele sekvancie stlaceni klaves a neviem co vsetko este. Ja to mam doma na nieco ine, ale myslim ze by to tu islo vyuzit.

Vyhoda tiez ta ze je to na UBS do PCcka. Teda nie som si isty ci to pri ovladani cnc masiny tak moze byt ale si myslim ze mozno ano. :?:
rawen
Sponzor fora

6. 4. 2009, 5:45

cmeliak píše:Zdar kuci,
ja si myslim ze na to idete v hodne velikym kladivom. Teda to si myslim ja amater. Mjoy je pekna vec ale navrhoval by som nieco ine.

http://www.leobodnar.com/products/BU0836A/

kuci,... je to levne, je to hotove, je to naprogramovane, staci na piny zapojit tlacitka, prepinace, enkodery, potenciometre a je to. Pomocou emulacneho softwaru to dokonca dokaze nadherne simulavat cele sekvancie stlaceni klaves a neviem co vsetko este. Ja to mam doma na nieco ine, ale myslim ze by to tu islo vyuzit.

Vyhoda tiez ta ze je to na UBS do PCcka. Teda nie som si isty ci to pri ovladani cnc masiny tak moze byt ale si myslim ze mozno ano. :?:
Tak počítej: Za samotnou součástku cca 1.000,- + 200,- poštovné. K tomu poťáky, spínače a klávesy, kryt, vlastní práce na elektrice a konfiguraci Macha....
Raději bych vzal Honzovo hotové řešení, které je ve výsledku levnější a hlavně vím, že funguje.

Radek

P.S.: Akorát ten web je teď nějak mimo :-)
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Jiří Pavlík

21. 4. 2009, 4:43

Začátkem minulého týdne jsem obdržel ovladač. Moc pěkná práce. Od mechanického provedení až po funkčnost. Ovladač došel poštou v krabičce s obrázkem n-Rote, uvnitř krabičky stručný návod (ten by si zasloužil tak o stránku rozšířit o informaci k nastavení KeyGrabberu - pro méně chápavé, jako já). Je tam odkaz na stránky, kde jsou další informace k ovladači, ty však byly v době zkoušení nedostupné. Napsal jsem dotaz a během chvíle jsem měl odpověď k nastavení. Po mechanické stránce profesionální zpracování, pevný obal z pružného, probarveného, otiratelného plastu se dobře drží v ruce, případně lze pověsit za úchyt na zadní straně, klávesnice jde dobře mačkat, je rovněž otiratelná. Horní polovina tlačítek se zvýrazněním stavu zapnuto-vypnuto led diodou, otočný ovladač jde pěkně otáčet a bez problémů se vrací do nulové polohy a to bez vůlí. Po připojení se sám nainstaluje ovladač a objeví se v panelech jako herní zařízení, kde se dá ověřit jeho funkce. Pak už zbývá přidělení funkce jednotlivých tlačítek k machu, což mě chvíli trvalo. Potom je už ovládání hračka a je mnohem příjemější, než ovládání z klávesnice. Opravdu překrásná práce, velice slušná cena - vřele doporučuji.

21. 4. 2009, 9:15

moc děkuju za kladné reakce a doufám že vám bude ovladač pomáhat i nadále
pokud by měl někdo zájem o další ovladače není problém je vyrobyt
RadekV

23. 4. 2009, 2:14

Ahoj, ten rotační mechanický snímač polohy, co prodává GM jsem kdysi použil v nějaké konstrukci s Atmelem. Problém je, že jsou mechanické a že maji dost rušivé zákmity. Navíc se s nima nedá dosahnout moc velké rychlosti a plynulosti otáčení. Životnost 15000 otočení taky není nijak valná.

Dnes jsem si začal hrát s touhle Tesláckou "pozůstalostí" a můžu říci: Super !!!
Masivní AL pouzdro a uvnitř zřejmě optický enkodér 100 pulsů na otáčku. Je to na ložiskách, takže pořádnému roztočení nic nebrání :)

Konfigurace v Machu umožní při pomalém otáčení krokování a při rychlejším točení se s tím dá v pohodě jezdit plnou rychlostí.

Radek
Přílohy
P1000500.JPG

23. 4. 2009, 2:46

ja kdyz sem vytvarel svuj ovladac tak me ten vyvoj trval dost dlouho nez se vsechno odladilo a nez to zacalo fungovat tak abych s tim byl spokojene a vim jaky to je delat prvni kus a vim ze udelat jeden kus se vubec nevyplati. neni jednodusi koupit si uz hotove ovladac nez s necim laborovat bez zarucenyho uspechu a se spoustou namahy ? ja svuj ovladac nikemu nenutim jenom rikam ze delat prototyp je strasne nevyhodny. pokud ma nekdo zajem klidne mu ovladac vyrobym ale existujo aji jini co vyrabi ovladace.

23. 4. 2009, 5:32

a kdyz uz to chces delat tak bych tam zadne rotacni koder necpal ale dal bych tam potak ja su s tym fakt naprosto spokojene a je to o hodne pohodlnesi zepte se pana Pavlika ten ma ovladac odemne a tam je potak. ten rotacni koder kdyz s nim chces prejet stul tak se utocis
RadekV

23. 4. 2009, 7:29

Tohle ale neni reakce na Tvuj ovladac, ale na mechanicke kodery, ktere prodava GM. Navic je to vyrobek kterej najdes nejspis uz jen nekde v bazaru ci mozna nahodou nekde na netu.

Nic mene bych to neprirovnaval k potenciometru. Tohle je jina trida !!! Stara poctiva prace se 100x vyssi zivotnosti, nez ten potenciometr. Profi stroje jsou prave tak osazeny enkodery se stejnym principem.

Radek

P.S. Kdybych chtel zustat u Machu a nepremyslel nad EMC2, tak bych si od Tebe jeden kus nejspise taky vzal :)

23. 4. 2009, 7:53

ja sem to nebral jako reakci na muj ovladac ale jenom jako radu pro tebe ze delat prvni kus je strasne prodelecna cinnost a ze ten rotacni koder se me zda neprakticke a navic kdyz se te pokazi tak tesko sezenes nahradu kdyz uz teda delat to aby se kolecko tocilo dokola mozna by nebylo spatny pouzit halovy sondy tam je zivotnost prakticky neomezena a kdyz uz se pokazi neni problem to vymenit
Jiří Pavlík

23. 4. 2009, 8:11

Trošku Vám vztoupím do diskuse. Jistěže u profesionálních mašin se používá jiný systém najíždění, také se tam ale používá jiný systém řízení.
Já sám osobně bych neměl strach z použití potenciometru. Při amatérském používání vydrží bez prolémů několik let a potom se dá vyměnit, případně nahradit. Pro moje použití ovladač vyhovuje a je dostatečně přesný. Má tři citlivosti a svým rozsahem pokryje přejezdy i přesná najetí. Též jsem přemýšlel jak to vyřešit ručním kolečkem, ale když jsem tento ovladač viděl poprve na fóru a bylo to myslím někdy v únoru, tak jsem byl asi první, kdo na to reagoval objednávkou. Teťkom, když ho mám a pracuji s ním, tak vím, že jsem udělal dobře. Pokud někdo chce vyrábět vlastní provedení, tak ať se do toho pustí a nezbývá, než popřát mnoho úspěchů.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“