22. 4. 2009, 5:10
chci s tím řezat polystyren - žhavým drátem- , tedy přílišná rychlost by stejně byla spíš na závadu, jde o pokud možno konstantní rychlost tak, aby nevznikaly na hraně polystyrenu "čárky" které je pak nutno dobrušovat. Cílem je řezání reklamních nápisů, ve 2D, rychlost stačí bohatě cca 20mm/s i menší, ověřeno ručně. S cenou 30Kč/kus motoru to byl dobrý kup i tak. Navíc pro daný účel není třeba ani velké síly ani akcelerace.
Řeším spíš jen jak ty motory zapojit a rovnou neoddělat ty TAčka, a jestli je ukrmí TA8534H s 25V alespoň tak aby se to pohybovalo.
Už mám za sebou jeden funkční CNC pokus XYZ frézky, kdy jsem použil 3 elektroniky z tiskáren s motory s vlastními kontroléry s PIC pro každý motor zvlášť +turbocnc, ale to bylo dávno, možná ještě před vznikem tohoto fóra (zima 2005/2006, hodně info jsem vysával třeba z cnczone.com). Od té doby jsem se tématem nezabýval až teď, kdy vyvstala potřeba řezat právě reklamní grafiku z tlustého materiálu, a toto forum je jediné kde se vyskytuje alespoň zmínka o těchto KM.
Díky za rady.