Zbastlil jsem úpravu objektivu na makro filmování a za domem byla louka plná pampelišek a včel ...
https://www.youtube.com/watch?v=U_o3jtn8g_M" onclick="window.open(this.href);return false;
Väčšina je z ovocných stromov, niečo púpava, a už tam bude asi aj červená malina- ten býva tmavší. Zaujímavé, že od tých posledných nebol nahnedlý, ale žltý ako zvykne jarný bývať.dvoracek.a píše:pěkný
na první točení celkem tmavej![]()
Co u vás kvetlo ?
u nás ještě čekáme až dokvetou agáty a taky to budem muset vytočit
Tak si představ, že máš několik beček (pro neznalé sudů) a do nich sbíráš trnky (pro neznalé švestky). Až je budeš mít plné, tak přijede nájezdník s cisternou a téměř vše ti vysaje a odveze. Můžeš počítat jen s tím, že na zimu ti dá trochu kompotu. Tak se nediv, že jsou ty včelky naštvané a na jednom konci probíjejí. Valach by za ty ukradené trnky vraždil....Mex píše:Tak ony makaj od rána do večera, bez nároku na dovolenou. Těšej se, jaký si pak v zimě udělají mejdan, a ty jim to všechno sebereš.qwer píše:Včera som točil, no nie na 18-tkeOd troch včelstiev takmer 70 kg, celkom slušné.
A ještě tam máš logo s usmívající-se včelou, i když je jasné, že v té chvíli jsou všechny pěkně naštvané.
Copak Aleši včela, ale takovej čmelák je podle starýho Reynoldse tak blbě zkonstruovanej, že teoreticky je jeho let vyloučen. Ale asi je někde chyba, protože i malý dítě ví, že čmelák lítá.prochaska píše:Mně ty včely připadají nějak špatně zkonstruované. Tuhle jsem na jednu šáhnul a ona na jednom konci probíjela. Vsadil bych se, že by neprošla přes EZÚ.
Čmelák nelítá. S takhle malými křídly, tak velkou hmotností a takovýmhle Reynoldsovým číslem přece logicky nemůže létat. Tvoje pozorování je v rozporu s teorií, tudíž nemůže být přijatoceleron píše:Copak Aleši včela, ale takovej čmelák je podle starýho Reynoldse tak blbě zkonstruovanej, že teoreticky je jeho let vyloučen. Ale asi je někde chyba, protože i malý dítě ví, že čmelák lítá.Jirka
Tak ty naštěstí nemám. Mám včely ve rodinné zástavbě a to by mne sousedi vypískali. Chov mám prošlechtěnej, tak můžu i při vytáčení medu pracovat bez kukly, což by se podle bezpečnostních předpisů nemělo.A těm se říká šipkytěm horším kulky
tak to Vám tiše závidím sice je máme na zahradě a neůtočej ale jakmile jdu do nich tak bez rukavic a kukly ani ránu a poslední vytáčení koncem července to je masakrorigosch píše:Tak ty naštěstí nemám. Mám včely ve rodinné zástavbě a to by mne sousedi vypískali. Chov mám prošlechtěnej, tak můžu i při vytáčení medu pracovat bez kukly, což by se podle bezpečnostních předpisů nemělo.A těm se říká šipkytěm horším kulky
Na broušení si arbaitšutsbryle ale beru.