Drive jsem nastavoval hloubku 0.6 - 0.8mm a to byl setsakramensky extrem.
9000 ot. je moc ? Takze staci 7 000 ?
Na pocet britu se podivam stejne jako na posun.
To jsem nějak nepochopil?chb píše:
pro max. co dá motor = 10 000 ot/min, řezná rychlost 85 m/min - úběr 0,001 na zub,(skutečně 0,001 mm/zub - to není chyba řádu) posuv 18mm/min (feed)
dále mi vychází, že pokud překročím hodnotu posuvu 500mm/min - že fréza spolehlivě uletí.
.
Jenom čirou náhodou se zeptám není to náhodou vrták?Martin331 píše:Tak pocet britu je: 2x (musel jsem hodne napinat zrak pres lupu, aby videl ty dva protichudne brity na spicce).
Posuv jsem nikdy neridil, pod jakym eng. slovem bych ho mel hledat ?
No upřímně asi je jedno co tam dáš ,tyhle prťavý nástroje potřebujou minimální házivost tzn.méně než 0.005mmMartin331 píše:Rad bych, ale ocividne pobliz nikdo neni, aspon ne nikdo verejny.
Dva lide co jsem nasel tak pouze graviruji a to ke vsem laserem..
Tedy, pro zacatek zkontaktuji Cinskeho prodejce a zeptam se ho na silnejsi vreteno.
Budu muset vratit puvodni upnuti nastroje, protoze z toho, ktery jsem uvedl ve videu mam neprijemny pocit.
Ne, dával sem odkaz. Jsou to frézy 0.5mm, dokonce natřené zlatou barvou.grade065 píše:Jenom čirou náhodou se zeptám není to náhodou vrták?
co přesně jsi nepochopil ?grade065 píše:To jsem nějak nepochopil?chb píše:
pro max. co dá motor = 10 000 ot/min, řezná rychlost 85 m/min - úběr 0,001 na zub,(skutečně 0,001 mm/zub - to není chyba řádu) posuv 18mm/min (feed)
dále mi vychází, že pokud překročím hodnotu posuvu 500mm/min - že fréza spolehlivě uletí.
.
2-břitá HSS 0,5mm do mědi do hloubky 0,03mm = z tabulky je řezná rychlost 85 m/mingrade065 píše:No celý ten výpočet ... Jaké jsou vstupní parametry?