) a ze zvědavosti jsem zabrousil do oblasti jednodeskových počítačů přes arduino a ESP8266. Plotr mi honí to proklínané arduino k plné spokojenosti a já si myslel, že to je vrchol mikroelektroniky
 ) a ze zvědavosti jsem zabrousil do oblasti jednodeskových počítačů přes arduino a ESP8266. Plotr mi honí to proklínané arduino k plné spokojenosti a já si myslel, že to je vrchol mikroelektroniky   . Původně mi šlo akorát o rozjetí internetového rádia, případně nějakého "multimediálniho centra", ale jak už to tak bývá když se do něčeho zavrtám, objevil jsem dosud netušené možnosti těchto destiček velikosti kreditky. Jede mi (na tom nejlevnějším!) ubuntu a přehrává to videa jako z praku jak z USB flašky, tak z internetu a já si najednou uvědomil, že se jedná o slušně výkonný počítač, akorát to tedy nemá paralelní port pro EMC (jinak už bych experimentoval
 . Původně mi šlo akorát o rozjetí internetového rádia, případně nějakého "multimediálniho centra", ale jak už to tak bývá když se do něčeho zavrtám, objevil jsem dosud netušené možnosti těchto destiček velikosti kreditky. Jede mi (na tom nejlevnějším!) ubuntu a přehrává to videa jako z praku jak z USB flašky, tak z internetu a já si najednou uvědomil, že se jedná o slušně výkonný počítač, akorát to tedy nemá paralelní port pro EMC (jinak už bych experimentoval   ), ale vím, že na změnu směrování na stávající "výstupy" jaksi nemám. Holt jsem jenom malinko poučenější uživatel
 ), ale vím, že na změnu směrování na stávající "výstupy" jaksi nemám. Holt jsem jenom malinko poučenější uživatel   linuxu a moje možnosti sahají tak k nastavení, pár řádků příkazů, obvykle tedy odněkud opsaných
 linuxu a moje možnosti sahají tak k nastavení, pár řádků příkazů, obvykle tedy odněkud opsaných   .
 . Neví někdo ze zde přítomných jestli není něco ohledem rabspery, lépe (a hlavně levněji) Orange Pi, co by umělo řídit stylem EMC2 strojek? Strejda googl mi nic nenabídl i když nevylučuji, že "na blbou otázku je jenom blbá odpověď" a nezadal jsem to pravé ořechové. Tady to taky nic nenabídlo, tak nevím, jestli jde o slepou cestu, nebo to vrtá v mojí hlavě jenom mě...

)přes ubuntu a LPT, ten je velikosti 20x20x8cm, hafo drátů, dva zdroje a nutnost LPT na boardu, nebo karty na ty nové boardy bez LPT. Uznávám, že možnosti toho EMC jsou někde úplně jinde, ale mě jde o to co potřebuji, ne o to co "bych mohl" potřebovat
 )přes ubuntu a LPT, ten je velikosti 20x20x8cm, hafo drátů, dva zdroje a nutnost LPT na boardu, nebo karty na ty nové boardy bez LPT. Uznávám, že možnosti toho EMC jsou někde úplně jinde, ale mě jde o to co potřebuji, ne o to co "bych mohl" potřebovat   .
 .