kopil jsem soustruh a nevím co je to za typ
Asi myslel točnou délku 750mm.Jsou ještě 1000 a 1250.kovohemil píše:tohle je SV 18 RA označení R kulatej a RA hranatej ,jinak měli kalený saně ty Ra ,ale neřekl bych, že je to supr stroj ,co se týče jemné mechaniky tak mám S 28 a na tu nedám dopustit když jsem ho od vojáků před 15roky kupoval tak tam nebyl ani olej , jen to pucovalia eště něco ,čemu říkáš krátké provedení , jsem zvědav na reakce
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

Ty řemeny který jsou lepený jsou na kule ,nejlepší je sehnat řemen v celku,ovšem pozor na kožený s nosnou spodní polyuretanovou vrstvou.Ta kůže je tam na ten polyuretan jen nalepená takže pokud to tam dáte jen tak tak vám garantuju že do mesíce se ty dvě vrstvy od sebe odlepí a při vyšších otáčkách tak 1400 to bude o sebe hrozně pleskat.Dát to šikovnýmu čalouníkovi který ty dvě vrstvy prošije po obvodě a je to tam na věky.
Jinak teď tam mám plastový řemen a max. spokojenost.
Pokud ten řemen prokluzuje tak to je samozřejmě proto,že ščije převodovka kolem gufera spodní řemenice a nebo prolíná vršek.Taková min, záchrana je posypat to kalafunou ale ideální je přetěsnit vršek i spodek.Řemen v žádném případě pokud je to všechno suchý moc nenapínat i s volnějším vemu v oceli 5mm šponu

Mad_BOXs píše:SV18R má plochý řemen náhonu. Pozor na to, jakmile k tomu není origo svářečka na řemen, tak jakmile praskne, tak je mooc velkej problém. Musí se totiž svařovat na soustruhu, nedá se tam navlíknout svařený vcelku.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
... s volnějším vemu v oceli 5mm šponu ...
Věřím, že Ti to soustruží pěkně, ale uznej, že šířka špony o výkonu nic nenapovídá. Záleží hlavně na průměru, ze kterého tu šponu odebíráš, a taky na posuvu.
Věřím, že Ti to soustruží pěkně, ale uznej, že šířka špony o výkonu nic nenapovídá. Záleží hlavně na průměru, ze kterého tu šponu odebíráš, a taky na posuvu.
-
Je to určite SN 20 mám tento stroj doma a na ňom origynálny výrobný štítok.
-
Ak má niekto na SN 20 návod na obsluhu a údržbu veľmi rád ho kúpim, alebo aj kópiu.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
OUKEJ beru zpětKrutor píše:... s volnějším vemu v oceli 5mm šponu ...

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To tumlik:
BTW, nemůžeš si změnit svůj obrázek?-) diskusi sjíždím když hlídám 3-letýho syna, a on se furt ptá proč si ta paní hýbe s prsama :-}
Máš pravdu, ostrý nástroj je základ. Bez ohledu na doporučené vrcholové úhly nože - nejlíp to bere, když je co nejostřejší úhel. Jenže ten se zase rychle otupí. A brousit znamená rozhodit nastavení
Chce to vždy rozumný kompromis. Já jsem to vyřešil tak, že na železo kašlu a hledím si duralu :-# I když ten má taky svoje záludnosti.
BTW, nemůžeš si změnit svůj obrázek?-) diskusi sjíždím když hlídám 3-letýho syna, a on se furt ptá proč si ta paní hýbe s prsama :-}
Máš pravdu, ostrý nástroj je základ. Bez ohledu na doporučené vrcholové úhly nože - nejlíp to bere, když je co nejostřejší úhel. Jenže ten se zase rychle otupí. A brousit znamená rozhodit nastavení

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
aspoň víš že je v pořádku a zajímají ho ty správný věci co ho mají zajímatKrutor píše:To tumlik:
Máš pravdu, ostrý nástroj je základ. Bez ohledu na doporučené vrcholové úhly nože - nejlíp to bere, když je co nejostřejší úhel. Jenže ten se zase rychle otupí. A brousit znamená rozhodit nastaveníChce to vždy rozumný kompromis. Já jsem to vyřešil tak, že na železo kašlu a hledím si duralu :-# I když ten má taky svoje záludnosti.

Mám jedenáctiletýho kluka a věř mě že jsem byl šťastnej jak blecha když mě učitelka na rodičáku řekla že bych ho měl trochu zkrotit,že prej plácá spolužačky po zadku

Samozřejmě že výroba z takovýho matroše jako je dural je požehnání pokud se tím živíš

Já to mám jako koníčka,a živí mě něco úplně jiného

Ale abych se vrátil k těm nožům,ano jak říkáš co nejostřejší úhel,vydatné chlazení vyboušený lamač třísek a jen to šustí ,třísky max 5mm délka jen odpadávají,barva kovu žádné přehřátí .Vo tom to je
Používám i nože s výměnnými plátky ale tam chce použít opravdu správný otáčky na ten správný posuv a hlavně hloubku třísky, aby ten povrch byl pipi je to nůž od nože a samozřejmě rozdíl je jestli děláš válec nebo čelo.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
SV18 to rozhodně neni, ten znam jako sve boty, vedle mi jeden stoji. S tim remenem jsem to asi pred 8mi lety absolvoval, prijel mi ho servisak nalepit primo sem a vcelku to nebyl zadny problem. Tehdy to stalo 2000,- vcetne remenu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Jasne ze je to to SN20. Tiez ho mam doma.
Manual tiez nemam a viem ze na tomto fore ho tiez na 99% nikto nema.
Tak sa netreba zbytocne namahat a treba snorit inde...
Co ti na tom sustruhu nefunguje ked patras po manuali? Ved je to pomerne jednoducha potvora.
Manual tiez nemam a viem ze na tomto fore ho tiez na 99% nikto nema.
Tak sa netreba zbytocne namahat a treba snorit inde...

Co ti na tom sustruhu nefunguje ked patras po manuali? Ved je to pomerne jednoducha potvora.
No nějak tam není zpátečka , jede ti levý i pravý chod? sem měl rozdělanou i převodovku a jeví se to že tam jsou jenom pravé otáčky vřetene a spojka ... co ty na to ? Sem se na to vykašlala akoupil měnič a převodovku vyhodil a reguluju si měničem a i revers . Ale je mi to divné .
vždy je nějaké řešení . Až na vyjímky :-)