Pánové, zvláště pak ti, kterým je líto vyhodit jednou získané hodnoty, byť už k ničemu, dle mínění okolí, nejsou

, nemáte někdo doma zmíněnou PC kartu, a to čistě paměťovou? Byly i jiné, byly na nich i telefonní modemy, GPS a kamerky, prostě sloužily k rozšíření pc, notebooků a handheldů i o jiné funkce, než je dočasně nahradily modernější expres karty, aby pak vše převálcoval interface usb. Já jsem teď získal speciální starý stroj bez pevného disku, jen s nějakým firmwarem a který má pro spojení se světem jen RS232 a pro uložení aktuálních dat jediný slot pro tuto paměťovku. Ten ale do sebe nevpustí nic tlustšího než cca 3,5 mm, což je právě karta typu I (typ II už má baculatější karty, ty mají 5 mm). Samozřejmě jsem prolezl net a našel spoustu odkazů na adaptéry a redukce na SD karty a i usb flešky, ale bohužel právě jen typu II, takže buď seženu originální
tenkou paměťovou PCMCIA kartu, nebo budu "tahat dráty" na velký PC, kde ještě mám RS232 a navíc si budu muset napsat nějaký softík, k čemuž nemám valné chuti

Můj kamarád mi sice poradil pilník, ale to jen tak, protože musel přiznat, že nějakou takovou kartu před pár lety vyhodil, za což jsem ho pokáral. Moc naděje si nedělám, ale líná huba … Děkuji za pozornost