Měření rozteče malých děr posuvkou

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 2:32

Bez výpočetní jednotky se to samozřejmě neobešlo, radši nebudu psát s jakou přesností to měřilo to by se Aeroomnimu mohlo udělal blbě
to sem přemejšlel původně - udělat hodně "cvoků a na konci dříku špičku" a ty nastrkat zespoda do děr a pak to oměřit ocelovým měrítkem, špičky by ukazovaly přesnou vzdálenost přímo na pravítku. Nicméně po několika omalovaných konverzích se člověk začne chytat v "astrálu" a dokonale se "vžije" do hlavičku původního konstruktéra a rychle přijde na to, jak si konstruktér pomáhal a při práci "ulevoval"
- použitím celých čísel, je blbost dělat rozteče závitů na domečkách 24,11 že?
- offsetama v celých číslech,
- offsetama obvodů podle děr na okrajích
- promítáním a prodlužováním hran do dalších objektů
Když se do toho člověk ponoří, tak nakonec zjistí,
a) že takhle bych s tim vlastně vyběh taky :lol: :lol:
b) ono to si stejně jinak nešlo aby to fungovalo :lol: :lol:
sysel
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 3:42

Taky jsem jednou dělal tuning velkých dílů a potýkal jsem se s problémem skenování, ale vyřešil to jednoduchý nápad... Vezmi si kus papíru, pentilku a jednoduše to celé obkresli a po naskenování máš tak přesný obrázek jak přesně si obkreslil ;) a když budeš mít dobrou pentilku, tak to budeš mít nakresleno rovnou s 1mm offsetem :wink:
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 3:54

zkoušel sem to už je lepší to skenovat po částech..
vlada2

15. 5. 2009, 4:06

v tom pripade jeste lepsi napad. polozis na papir a striknes treba cernym sprejem. bez obkreslovani a presnejsi. pak to jen otracovat treba v corelu
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 4:10

lidi co mi pošlou vykres v corelu rovnou věšim na kandelábr :lol:
sysel
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 4:13

Aeroomni píše:lidi co mi pošlou vykres v corelu rovnou věšim na kandelábr :lol:
Já to samé dělám s lidma který pošlou výkres s 1mm ofsetem :wink:
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
vlada2

15. 5. 2009, 4:19

corel umi skvele trace a pak si to z znej naexportujes primo do dxf nebo ceho budes chtit :) a navic umi ty cary perfektne opravit a ma funkcni ktera optimalizuje body a to velice dobre.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2009, 4:22

tak mi pošli v corelu výkres, kde se čáry a rádiusy zobrazí jako čáry a a rádiusy a ne milionu bodů kouknu až pak mě bude velice zajímat jaks to proved:D
vlada2

15. 5. 2009, 4:55

klidne, pojd na icq, napis do ceho to chces.
TimeCop

16. 5. 2009, 12:03

Aeroomni píše:Nicméně po několika omalovaných konverzích se člověk začne chytat v "astrálu" a dokonale se "vžije" do hlavičku původního konstruktéra a rychle přijde na to, jak si konstruktér pomáhal a při práci "ulevoval"
- použitím celých čísel, je blbost dělat rozteče závitů na domečkách 24,11 že?
Řekni mi jediný důvod proč by dělal KTERÝKOLI konstruktér v desetinách, pokud to není :
a) hodinář
b) zmatenej amík či anglán s palcema a stopama (a přepočtem)
c) maso-sadochista .. :lol: :lol: 8)
( Ony už si ty desetiny apod. ustřelí v praxi samy, nepřesností při výrobě, roztažností materiálů,
to neřeš ani v "reálu" ani v "astrálu", většinou ve finále použiješ parametr : vyhovuje-nevyhovuje ).
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2009, 2:28

Řekni mi jediný důvod proč by dělal KTERÝKOLI konstruktér v desetinách, pokud to není :
Proto že vrtulník musí chodit jako hodinky :lol:
Čim menší tim je tam těch desetinek Bohu žel vícero a když se to dělá posuvkou s hrotama za pomoci kruhů, tak je to na desetiny ouplně všechno:) Některý díry jsou v ředě nebi ve sloupci, ale dost si jich poletuje jen tak v prostoru:)
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2009, 2:29

klidne, pojd na icq, napis do ceho to chces.
Nějak se nám to seklo :roll: Nanaluj corelu obdelník 100x50 mm s rádiuasama 5 v rozich a malini mi to. Dík.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2009, 2:31

Ještě v tom výčtu chybí typický čínský reverzní inženýr, který místo toho aby se snažil pochopit co to vlastně kopírujou tak to jenom co nejpřesněji změří a pak načmárá do výkresu úhel 89°55' :-)
Aleš Procháska
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2009, 2:38

No je tam problém v tom, že i když jim tu chybu najdeš, musíš ji stejně aplikovat protože první co amík udělá je že přiloží k sobě díly a proti světlu kouká jestli díry pasujou se starym a je mu zcela jedno že v originálu je to špatně, vysvětlit mu to nelze a pokud použiej jen jednu bočnici, tak se mu zkříží jak šikmáčovi oči :lol: A uplně nejtragičtější je to, že firma udělá chybu např v rozteči domečků, lidem to žere kola a oni houfně kupujou nový a hned raději dvoje. Takže firma na tom ještě vlastně dobře vydělává
TimeCop

16. 5. 2009, 4:21

Aeroomni píše:A uplně nejtragičtější je to, že firma udělá chybu např v rozteči domečků, lidem to žere kola a oni houfně kupujou nový a hned raději dvoje. Takže firma na tom ještě vlastně dobře vydělává

Jj, to si ještě pamatuju jak si kluci ještě libujou, jak jim chodí spolehlivě náhradní díly.
Nebo se těm opravám taky někdy říká mezi mladejma tjuuuning .. za mejch mladejch let
se tjuuuning říkalo nikoli překotným nákupům a olepení původního něčím nově koupeným,
ale naplil jsi do vlastních pracek a tjuuunil jsi sám, holt jiná doba ..
Až na světlé výjimky ( na zdejším df naštěstí převažující ) je ten svět dnes nějak naruby, co naděláš . :lol: 8)

Her prochaska velice správně doplnil výčet, zdravím ! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“