Měření rozteče malých děr posuvkou
Potřebuju změřit spostu vzdáleností děr - někde jsem kdysi viděl trny na posuvku ale už nevim kde. Nemáte to někdo?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Taky se dá změřit průměr díry, šupleru vynulovat a změřit vzdálenost těma hrotama na vnitřní míry a vyjde rovnou rozteč. Pokud jsou díry stejné.
Šupleru s kuličkama jsem viděl u Mahra, ale cena bude vše možné jen ne lidová
Šupleru s kuličkama jsem viděl u Mahra, ale cena bude vše možné jen ne lidová

Aleš Procháska
2 až 3 mm pruměr v podstatě znulovat hroty nemožné materiál není dobře odhraněn teda +-0,5 mm úlet žádný problém Věřim že to vyřeší kuželový hroty.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No odhrotit bys to měl
Já to dycky měřím měřícíma drátkama ,samože kalibrovanýma.
Změřím průměr co tam strkám,pak zasunu
pak to změřím přes drátky a odečtu průměr jednoho co jsem tam strčil a mám rozteč.
Případně se to dá měřit opačně tedy mezi
,, jako kalibr johansonka složená na žádanou rozteč,případně zase z vnější strany a johansonky v držáku
No ale to je tak na pár děr,pokud toho je hodně tak se z toho opr.áš

Já to dycky měřím měřícíma drátkama ,samože kalibrovanýma.
Změřím průměr co tam strkám,pak zasunu

pak to změřím přes drátky a odečtu průměr jednoho co jsem tam strčil a mám rozteč.
Případně se to dá měřit opačně tedy mezi

No ale to je tak na pár děr,pokud toho je hodně tak se z toho opr.áš
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bys asi potřeboval něco takovýho: http://www.alsoft.cz/ales/pohled.jpg 
Jinak ty kalibrovaný válečky se daj nahradit obrácenejma vrtákama. Samozřejmě přesnost nic moc ale na tu desetinku by se to asi dalo.

Jinak ty kalibrovaný válečky se daj nahradit obrácenejma vrtákama. Samozřejmě přesnost nic moc ale na tu desetinku by se to asi dalo.
Aleš Procháska
no právě je jeich jak psů jsou to bočnice na helinu a je to 2 mm tlustý nějaký čepy jsem dumal taky ale to je moc práce. Ostrý a malý věci se dají sát do scaneru a odečíst to z toho jenže thel má 300*200 a asi 150 děr..
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ty máš sadu válcových kalibrů dvojmo? To bych taky braltumlik píše:Já to dycky měřím měřícíma drátkama ,samože kalibrovanýma.
Změřím průměr co tam strkám,pak zasunu![]()

Aleš Procháska
Už to mám dělá to Vario.de
http://www.rcuniverse.com/magazine/revi ... vibe59.JPG
http://www.rcuniverse.com/magazine/revi ... vibe59.JPG
jakym kamínkem? žádnej tam nemááám 

V podstatě tu je zásadní problém v tom, že je potřeba znát rozměr hrotů po nasazení na posuvku a to po opakovaném nasazení, protože posuvku lze znulovat kdekoliv, ale naopak to Bohu žel nejde - to znamená že když je na nule abych mohl nastavit třeba 5.. Jak známo i digitální posuvky stačí rychleji posunout a je mimo teda občas je třeba se podívat zda nula odpovídá nule pokud možno dříve, než obrobek letí do koše

To sem koumal taky ale teď to maluju ala Zákon a vychází to celkem zajímavě
Do desítky leštěnky zajedu 50kou pilkou 0,5mm z boku za osu kuželový násadky tedy 5,5mm do průměru a sem doma:) Kontrolou nazaení čepu musí získat 5 mm a mám jeden čep. Zavřením šupléry při obou nasazených čepech mám kontrolní míru 10 mm přesně ! Du to zbastlit!

Joj ono to asi i bude fungovat!! 

- Přílohy
-
- posuvka_1.jpg (6.72 KiB) Zobrazeno 9166 x