Turbína - Soustruh/frézka nebo jen frézka? Seriál 1 B
Tak dílo dokonáno - realita jasná - sumasumárum. Šmidlat maso až na válcovou frézou je nesmysl. Maso je potřeba odvrtat něčim rychlym a brutálním nejlépe vyvrtávací hlavou průměr 20 mm a pak jen objet kontury frézou průměr 8. Co jsem zatím viděl větráky od několika výrobců, všechny nesou stopy po 6tce fréze = udělané na jedno upnutí. Abych to nemusel a hlídat a mazat, nejvyšší spolehlivou rychlost jsem dosáhl F20 se Z-4. Z20 to však potřebuje jen v místech, kde bere celá fréza, na zbytku pak musím přidávat plyn ručně nebo bych tam musel přepsat rychlosti a nadělit úseky.
Takže teď potřebuju vyvrtávací hlavu nebo něco co spolehlivě rychle udělá díru do masa - fréza 2 nebo 4 břitá to není..
Takže teď potřebuju vyvrtávací hlavu nebo něco co spolehlivě rychle udělá díru do masa - fréza 2 nebo 4 břitá to není..
zamítnuto 15-20 tka vrták je dlouhej, jednak ho tam nedostanu druhak jakmile 15 vrták vezme špoonu tak to stojí:D
něco už tu naznačil enginier
mě by se nejvíc líbila nějaké malá vyvrtávací hlava co bu udělala rovnou i kolmý dno - něco co bere hodně, rychle a bez síly:))
něco už tu naznačil enginier
(tam bych v mezilopatkovém prostoru taky případně udělal nějaký to hrubování na okopáváku který nebude mít problém ze Z víc jak 1mm - řekl bych např. horizontka s děličkou a kotoučová fréza.
mě by se nejvíc líbila nějaké malá vyvrtávací hlava co bu udělala rovnou i kolmý dno - něco co bere hodně, rychle a bez síly:))
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale vyvrtávací hlava přece nebere hodně rychle a bez síly
Před vyvrtáváním se obvykle vrtá nebo frézuje, aby ta hlava nedostala moc záhul. Nevím ten průměr, diskusi jsem nesledoval, takže myslím, že je to dvacítka a ňáký obyč. železo. Osobně bych to uďál osmičkou drážkovačkou a pokud bych toho měl hodně a málo času na to tak bych ušetřil pár vteřin předvrtáním desítkou vrtákem skrz.

Aleš Procháska
A co pouzit neco jako jadrovy vrtak ( http://www.cominvest.cz/obchod/show.php ... age&id=348 ) tim by se nechal stred a pokud bys mel dva dalsi by udelal i to dno.
EDIT: spatne pochopeni myslel sem ze chce delat stredovou diru ..
EDIT: spatne pochopeni myslel sem ze chce delat stredovou diru ..
Naposledy upravil(a) Mambo dne 9. 6. 2009, 10:04, celkem upraveno 1 x.
potřebujem 20 tku průměr teda min 16 mm a upnout to max za 10 mm
viděl bych to nabourat to 16-20ckou dvoubřitou frézou z boku
viděl bych to nabourat to 16-20ckou dvoubřitou frézou z boku

- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ach jo, buď konečně postav pořádnou tuhou frézku, když to chceš dělat na jedno upnutí abys to mohl jet na celou výšku naráz. A nebo použij ten nejvýkonější a nejtužší stroj co máš tedy soustuh a přidělej tam ndo nástrojovky kresse nebo co to máš.
Upneš puk ojedeš kudlou na hotovo, spindl s univerzálou budeš pohánět krokáčem a nástrojovka bude kmitat dovnitř ven za současného otáčení univerzály. Video už tu někde bylo
Upneš puk ojedeš kudlou na hotovo, spindl s univerzálou budeš pohánět krokáčem a nástrojovka bude kmitat dovnitř ven za současného otáčení univerzály. Video už tu někde bylo
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak toto považujte jako vsuvku
ale dle mého názoru z předchozího tématu byl nejblíže řešení TimeCop když ti radil to ODLEJT
stoupnu si do fronty za jeho řešení protože si myslím že ví o čem mluví ,dal jsem se podobnou cestou v podobném řešení obrobku a nechal jsem si zpracovat cenovou nabídku na odlitek a nestačil jsem se divit
odlitek byl jednou tak levnější jak kus plného materiálu potřebný na výrobu
....jo a podotýkám že to bylo od 10ti kusů
,čím více tím ještě levnějc
měl jsem furt za to že to je nějaká funkční součástka,kde je potřebný přesný sklon lopatek ,tlouš
ťka atd, ale pokud je to ventilátor??? jaký vnitřní vady???? to bych to musel lejt doma
šnekem ti to už zasírat nebudu
.........nadávat potichu 

ale dle mého názoru z předchozího tématu byl nejblíže řešení TimeCop když ti radil to ODLEJT

stoupnu si do fronty za jeho řešení protože si myslím že ví o čem mluví ,dal jsem se podobnou cestou v podobném řešení obrobku a nechal jsem si zpracovat cenovou nabídku na odlitek a nestačil jsem se divit

odlitek byl jednou tak levnější jak kus plného materiálu potřebný na výrobu
....jo a podotýkám že to bylo od 10ti kusů

měl jsem furt za to že to je nějaká funkční součástka,kde je potřebný přesný sklon lopatek ,tlouš
ťka atd, ale pokud je to ventilátor??? jaký vnitřní vady???? to bych to musel lejt doma

odlejvání bude až krize pokročí a nebude co na práci zatím to nehrozí:D
A začnu o tom uvažovat až budu mít zakázku na 100 ks teď potřebuju 10.
Chybí mi jeden krok - něčim vybourat maso - tak to už snad doženu:)
V podstatě je tam jen problém že když fréza bere plným průměrem -10 tak tam vrací špony, seká se to a dělá blbej povrch. I když bude pevná mašina bude to dělat taky.. Jakmile už fréza bere jen půlkou, bere to jak máslo.
A začnu o tom uvažovat až budu mít zakázku na 100 ks teď potřebuju 10.
Chybí mi jeden krok - něčim vybourat maso - tak to už snad doženu:)
V podstatě je tam jen problém že když fréza bere plným průměrem -10 tak tam vrací špony, seká se to a dělá blbej povrch. I když bude pevná mašina bude to dělat taky.. Jakmile už fréza bere jen půlkou, bere to jak máslo.
to dáme klídek:)

U mě to funguje trochu jinak. Udělám jeden, hodím do koše, druhej tam hodim za poloviční dobu a třetí je sice taky neprodejnej, ale pro vlastní potřebu OK. Čtvrtej je ověření postupu a vychytání much, pátej je skoro jistota že vim co dělám, nad sedmim už nepřemejšlim a zbylý dva už se dělají samy a můžu k ICQ
Prototyping je hotovej, umim to a hledám někoho kdo mi to vyrobí za slušnou cenu. Když pak nedodá včas nebo z jinýho důvodu cukne, tak vim, že objednávku udělám i sám levou zadní.
Nicméně pár lidí se tu chytlo na stejnej vlně a má požitek z cesty k cíli - to je na tom to nejkrásnější, protože to, že se to nakonec povede, je stejně jasná věc

Nicméně pár lidí se tu chytlo na stejnej vlně a má požitek z cesty k cíli - to je na tom to nejkrásnější, protože to, že se to nakonec povede, je stejně jasná věc