Líbit se Vám to nemusí, ale ten, kdo postaví dobře a bezpečně CNC stroj, ale bez CE, bude na tom hůř, než ten, kdo svůj stroj odflákne, ale udělá si na něj dobře papíry.
Neprodávám CNC, maximálně občas někomu pomůžu něco naprogramovat v systému, ale jak už tady zaznělo....
Když půjdu do bazaru nebo do krachnuté fabriky pro starší stroj, tak papíry a štítek CE bude to úplně poslední co mě bude zajímat.
on tem papir totiž vubec,ale vube nic nerika jaka ta masina je.
Místo toho zkusím použít selskej rozum a těch par mouder, který vím a elektrice (jako že kope), o pohybujících se dílech (že můžou ukousnout prst nebo ruku) a samozřejme i o rotujících dílech. a podle toho s tou mašinou budu zachazet.
Protože jestli ty tady obviňuješ Robokopa, že nabáda lidit k nezákoným věcem, tak já tvrdim, že ty nabádaš lidi, at si postavěj mašinu třeba z píškotovýho těsta, ale hlavně at maj papiry, že je bezpečna. protože pak jim neublíží. že je to lepší než pořádná mašina bez papíru. Prostě papír pro papír.
12 stránek tlachání o ničem, nikde ani zmínka, která by mi pomohla udělat mašinu bezpečnější. Nastrkat sem odkazy na skripta o pevnosti materialu umim taky a myslim si že to důležitější čteni než normy o bezpečnosti, ale k čemu to bude. prečteš si je celý do hloubky aby si je pochopil?
Ono to ani nejde. jakou máš představu? že udělaš nejakej formulář, ja si ho vyplním a jsem z obliga? podle mě naprostá blbost.
Stejně jako tady na foru, když nekdo řekne " zkus udělat obecnej popis jak postupovat pri stavbe stroje"
BUd tomu rozumim komplexne a jsem schopnej neco postavit, nebo nerozumim a 10 000 strankovej dokument " CNC step by step" je mi stejne k ho....
A uplne stejne to vidim s tim o čem mluvíš ty. Analyza rizik a ja nevim co jeste. Když si neumim spočítat setrvačný hmoty, nebo proud protekajici drátem, tak asi těžko odhadnu rizika, který to může mit. Nebo tam chceš dát všechny vzorce pro pevnost, pružnost, dynamiku, elektriku, mechaniku tekutin, a mužu pokračovat na další dva řádky.
Co z toho vznikne? Teorie všeho? kolik to bude mit stránek. Za mě osobně naprostá kravina.
tim netvrdim, že normy o bezpečnosti nejsou potřeba, ale ne tady na foru a už vůbec ne touto formou.
Ale klidně zkus něco sepsat, třeba se mýlím a po přečtení tvého dokumentu uznám chybu a udělam si CE na svoje chroustadlo, abych lip spal.
Věřím, že tomu rozumíš víc než kdokoliv tady na foru.
A neber to jako urážky viz moje nepochopené předchozí přizpěvky, není to tak myšleno.
kdybych to měl schrnout do jedny věty, tak prodávat prezervativy v klaštěře není dobrá obchodní strategie.
Martin