Levné soustruhy - průběžná aktualizace

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2019, 8:55

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

6. 1. 2019, 12:23

elbarto píše: 5. 1. 2019, 8:40 Těšil jsem se, že se rozvine téma na konkretní odkaz, který zde nahodil Robocop. Místo toho je to Alešovo tradiční akademické teoretizování o nesmrtelnosti chrousta. V ponděli napíšu na uvedenou webovku konkrétni poptávku. Trošku mě děsí ta váha, 2 tuny už jsou dopravně a cenově dost. Nejsem zastáncem China fake stroju, ale tohle vypadá skutečně kulturně. A v základu jsou neuveřitelné věci jako rychloupínání kleštin, DRO, posuv plynule, Camlock, ted vidím na videu odskok suportu pro závitováni, atd. Snad jen škoda, že nemá zadni kryci plechy.

https://www.youtube.com/watch?v=J9bdAlJ5Nx4
Tak sorry, že jsem ti nepochválil tvojí konspirační teorii, jak někdo rozebírá stroje a škrábe je pilníkem a zase skládá zpět, aby tě napálil.
Ale ti šikmoocí soudruzi ti jsou ryzost sama ....

Já od Číňanů nic kupovat nebudu, já si počkám, až budou stroje vyrábět Somálci v kooperaci s Ugandou. Když už pohádky, tak alespoň pořádné.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

6. 1. 2019, 12:24

Dawe píše: 5. 1. 2019, 8:55
aleshonsa píše: 5. 1. 2019, 3:03
Právě protože jsme placeni z daní, tak nějací chytráci vymysleli, že je vše potřeba děsně hlídat. Tak třeba nákup HDD do serveru, co má dodavatel skladem, trval měsíc. Když jsem se ptal, jestli by šlo koupit server z amerického eBay (protože potřebuju server, co utáhne Tesla K80 a kam jen přehodím DDR3 paměti a procesory na starou patici LGA2011 z jednoho Supermicro a ten tam seženu i nový nepoužitý za pár korun v porovnání s tady), tak jsem na to nedostal rozumnou odpověď (přesněji žádnou - jedna vyhýbavá odpověď byla, že nemůžeme kupovat nic, kde nedostaneme fakturu, což je samozřejmě blbost, na eBay je vždy faktura, nemluvě o celní proceduře).
Ono to muze mit daleko prostsi duvod nez "desne hlidani" ci interni pravidla. Samozrejme ten nakup z eBay lze do ucetnictvi (ucetne i danove korektne) provest. Ale pokud nejste firma, ktera rutinne obchoduje celosvetove, tak se tomu budou branit ucetni. Zkratka si nejsou jiste jak tu operaci zuctovat, neznaji to. To je cele. Napr. moje firma bezne prodava i nakupuje z Ciny, USA, Koreje, Japonska, EU,... ucetni to zna a tak s zadnym podobnym nakupem neni problem. Uctuje a administruje s prehledem i opravdove speky, jako docasny dovoz z Asie na pozarucni servis apod.
Tak ať se to naučí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

6. 1. 2019, 12:34

DwPetr píše: 5. 1. 2019, 8:50 ......
Když to spočítám že jsem dal 35k za 16K20, dopravu jsem měl teda na půl 6k, 2k jeřáb, čeká mě rozborka, čištění, ložiska, možná tam bude něco vylámanýho, takže zase čas, barva, odměřování, něco stály sklíčidla, řekněme že nemám lunety.. k těm 80k to v celku vyleze, nebude to nový, byť lože poškozený nijak nejsou.. takhle přidat 50k a po vybalení z krabice to může dělat.. je to zajimavý.
Právě proto to smrdí. Když něco vypadá moc dobře tak je to většinou proto, že to tak ve skutečnosti není.
Ale samozřejmě když je to z takové tradiční technologické a strojírenské velmoci jako Čína, tak to je jiná, to se začíná stávat realitou ráj na zemi :D
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
novic

6. 1. 2019, 6:40

Ja si myslim ze sa to neoplati. Tahat to sem z ciny ani nevies co ti pride, ked nieco bude poskodene od koho to dostanes spet ? Predajca, prepravca ? To bude nekonecny kolotoc.
2x som objednaval z ciny :
1 objednavka - 2 kusy packovych indikatorov cena 8 eur kus .- prisla mi nabijacka na iphone :D ( ten co objednal nabijacku a prisli mu indikatori sa musel bohovo cudovat :mrgreen: ) : ano otvoril som spor ale cinan chcel odomna fotky vyplnat nejake hluposti, vysral som sa na to nahal som to plavat.
2 objednavka - puzdro na mobil ( este nedorazilo uz je tomu skoro druhy mesiac ) ochranne sklo na mobil prislo tyzden vzad medzicasom som bol mobil donuteny pouzivat takze uz mi je ochranne sklo nanic.
Tak som zistil ze tie objednavky z ciny niesu pre mna asi nerad cakam na nieco co uz nepotrebujem, ovela radsej som ked mozem sadnut do auta a ist si to pozriet do 100km to nieje ziadne problem, za minuly mesiac som obehol mozno tak 4 ludi co robia kovoobrabanie. Mimo toho ze nieco vyhodne kupim tak este pokecam vela sa dozviem a ponuka je vzdy vecsia nez mi dovolia moje moznosti alebo penazenka.

Kupit nepouzity mikrometer alebo supito kus po 20 eur co je 520korun ceskych
Prislusenstvo luneta, priruba na sustruzenie medzi hrotmi, licna doska, nozovy drziak priemerne po 50 eu kus
A takto by sa dalo pokracovat
130 000czk vychadza 5000 eur tolko este v sustruhu nemam ale je realne ze sa na tu hranicu po celkovom repase a kupe ostatneho naradia dostanem.
Ale za tych 5 tisic nebudem mat len sustruh z dlhodobeho hladiska uz budem vediet kde co a ako funguje. Ked som zacinal som nevedel o sustruhu absolutne nic. Tak sa na to kukam troska inac.

Obrázek
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 8:33

zaplat panbuh ze pouzivam proverene dodavatele a ruzne pojisteni kvality sluzeb protoze jsem uz posilal do ciny castky jako pu milionu a kdyby mi prislo misto stroje treba 5 tun gumovejch medvidku nevim co bych delal

ale je to uzasny, me se v tech mozna tisici objednavkach nestalo ze by mi prislo neco jineho nez jsem objednal

jo obcas prisla mizerna kvalita, zejmena u levnych veci ale to byo nekolik vyjimek
a tech veci jsem objednal cca uz 1000+-

zreme asi mam ejaky neobikly stesti nebo proste neco delam jinak
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
zverodoktor

6. 1. 2019, 8:50

Novic
Ale to si mal zase dosť smolu... Mne z hádam 100 nákupov na Bangoode prišiel akurát jeden držiak na VBD ktorý bol opačný ako na obrázku, aj to mi po zaslaní fotky poslali druhý obratom zdarma a raz namiesto vrtákov LEGO :lol: . Ak objednávaš tesne pred vianocami, prihodí sa zámena aj v Slovenskom e-shope, nielen v čínskom.
Čínania vedia urobiť dobré zariadenie. Ale tiež nebude stáť 100 € a keď narátaš k cene dopravu, DPH a clo, zistíš že za už nie až tak dramaticky vyššiu cenu to ako OEM výrobok predáva niekto v Európe.
Ak sa Elbarto dostane k cenám tých kópii Hardingov z Číny a podelí sa s nimi, nebudú to ceny ako pri Robokopovom odkaze na to načančanejšie Bernardo za 130 000 (čo nieje úplne zlá cena v pomere k stroju, ale od týchto mašiniek z obrázkov to má predsa len ešte ďaleko.)

EDIT: Teraz som pozeral diskusiu pod videom s tými čínskymi Hardingami.
Je tam odpoveď ohľadom ceny:
The lathe starts at $26,480. DRO is extra $2,600 installed, tooling extra

Takže doslintať, 130 000 v tomto prípade bude stáť DRO s "Extra tooling"-om :lol:
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
turnigy

6. 1. 2019, 9:11

Myslím si, že na tom videu bol ozajstný harding, nie čínska kópia.
Tos C45-2000
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 9:25

doprava toho vetsiho 2t stroje stala cca 12 000 vcetne vycleni az do dveri
zadny prekvapka z hamburgu atd...
elbarto

6. 1. 2019, 9:38

zverodoktor píše: 6. 1. 2019, 8:50 Novic
Ale to si mal zase dosť smolu... Mne z hádam 100 nákupov na Bangoode prišiel akurát jeden držiak na VBD ktorý bol opačný ako na obrázku, aj to mi po zaslaní fotky poslali druhý obratom zdarma a raz namiesto vrtákov LEGO :lol: . Ak objednávaš tesne pred vianocami, prihodí sa zámena aj v Slovenskom e-shope, nielen v čínskom.
Čínania vedia urobiť dobré zariadenie. Ale tiež nebude stáť 100 € a keď narátaš k cene dopravu, DPH a clo, zistíš že za už nie až tak dramaticky vyššiu cenu to ako OEM výrobok predáva niekto v Európe.
Ak sa Elbarto dostane k cenám tých kópii Hardingov z Číny a podelí sa s nimi, nebudú to ceny ako pri Robokopovom odkaze na to načančanejšie Bernardo za 130 000 (čo nieje úplne zlá cena v pomere k stroju, ale od týchto mašiniek z obrázkov to má predsa len ešte ďaleko.)

EDIT: Teraz som pozeral diskusiu pod videom s tými čínskymi Hardingami.
Je tam odpoveď ohľadom ceny:
The lathe starts at $26,480. DRO is extra $2,600 installed, tooling extra

Takže doslintať, 130 000 v tomto prípade bude stáť DRO s "Extra tooling"-om :lol:
... jo,jo, tady bude nějaký error na naší straně error. Robo si to nejspíš popletl s jiným strojem. Stále se uklidnuju, že ta cena na kterou jsem samozřejmě také koukal je cena amerického prodejce. Stále doufám, že China napřímo bude méně. I když je jasné, že stroj v tomto standardu NEBUDE 130k s dopravdou ani náhodou :-(
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 9:43

ne tech 130 platilo pro stroj z toho videa co jsem daval
ty cinsky klony hardinga byli jen pro doplneni jak kvalitne cinani umi
ty jsou vpodstate dokonale ale cena bude dost vysoko o tom nepochybuju
ale nepochybuju taky o tom ze budou perfektni
atlan

6. 1. 2019, 10:09

Stale o tom istom. Cinan to vyrobi tak kvalitne ako objednavatel pozaduje a zaplati.
Chces flexu za 10E nieje problem aj tak bude vyzerat. Chces za. 100E nieje problem, nedame tam kolesa z blata zaistene klinkom, a medzeru pracovnik nastavi na optimalnu. Rotor nebude osideni... Atd na vsetko sa da dohodnut, a hlavne to treba aj skontrolovat.

Ze niemto je lenivy a kasle na svoje peniaze. Ked nepride to co som si objednal, otvaram spor za 2 min mam hotovo a pockam co bude. Vecsinov v prospech mna.
A tie 2 min. Mi stoja aj za 1E ked mi vratia.
chb

6. 1. 2019, 10:21

robokop píše: 5. 1. 2019, 11:07
není v tom nějaký šum - ta firma co dala to video má jako nový stroj jen nějaké padací nůžky či co to je, jinak jako hlavní činnost uvádí přeprodej použitých strojů.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 10:21

souhlas
reaguji na spor mnohonasobne lepe nez eske eshopy a obchodnici v kamennych obchodech
proste to resi bez kecu a obratem

resil jsem spor mozna 4x z tisice
jednou mi spor nevysel
byl to podvodnik z nemecka ktery prodaval vedome vadne dily a vedel jak s tim vyjebat
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2019, 10:22

chb:

to neni ta firma od ktere jsem to bral
to je jen prvni video toho stroje z youtube
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“