Přesně jak píše Bob, jmenuje se to Mezní uchylky netolerovaných rozměrů... i když myslím že pro tohle by mělo být v razítku, nebo na výkrese napsaná norma a označení třídy přesnosti, čili ISO 2768mK
Např pro rozměry 30-120 je odchylka+-0,3 což tady neodpovídá ani omylem...
Co se týče výrobku tak to je opravdu humus, výrobek mnohem lepší kvality by zvládl kdejaký osmák v hodině pracovní výchovy... Jestli je ale přístup ŠKODAAUTO tak jak byl na foru, tak s reklamací asi moc nepochodíš, ale to otřískání o hlavu bych udělal, už kvuli ceně materiálu...
jak jsem objednal par dilu
Moderátor: sysel
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen připomenu, že dotyčný pán tu na konci svého členství v tomto fóru dost nevybíraně vyhrožoval fyzickým násilím (tuším, že i na dětech. A to, alespoň podle mne, už není žádná sranda...
Vůbec pozor, v Praze se takových všeumělů v nedávné době vyskytlo spousty (nejen v mechanice) a není je snadné rozeznat, protože už nevyžadují zálohu předem, jak bývalo jejich zvykem, ale zato vehementně požadují zaplatit za nekvalitní práci a dost ošklivě vyhrožují, pokud to odmítnete. Ne že bych se zrovna tohohle bál, spíš je smutné, pokud kvůli nim sklouzne termín...
--
jrt
P.S. Kolega Prochaska si asi vzpomene na jistého Davida K.
Vůbec pozor, v Praze se takových všeumělů v nedávné době vyskytlo spousty (nejen v mechanice) a není je snadné rozeznat, protože už nevyžadují zálohu předem, jak bývalo jejich zvykem, ale zato vehementně požadují zaplatit za nekvalitní práci a dost ošklivě vyhrožují, pokud to odmítnete. Ne že bych se zrovna tohohle bál, spíš je smutné, pokud kvůli nim sklouzne termín...
--
jrt
P.S. Kolega Prochaska si asi vzpomene na jistého Davida K.

myslis ze mam kliku a dostal jsem za te penize jeste aj skoro novy vrtak ?Martinhora píše:To i zadarmo je drahý- ještě by on měl zaplatit zmrvenej materiál. Je tam opravdu ulomenej vrták nebo se mi to jen zdá?Engineer píše:Asi by jsi měl pro zajímavost napsat kolik to stálo.....![]()

heh.. ne. trvalo to trochu minA to mu výroba toho veldiela trvala až do teraz ?

- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Óó, děkuji za poklonulamoz píše:kdyz koukam na prace kterou dela Krutor tak chapu ze jsem vyhodil hrozne vela penez aj v cetne ceny materialu

Dekuji za pozvani. Urcite se ozvu. Zatim musit udelat fremu...Óó, děkuji za poklonuPokud bys něco z AL potřeboval, zkus se obrátit na mě. Netvrdím, že jsem nikdy nic nezkazil, ale vzhledem k tomu, že se obráběním AL už 5 let živím jako OSVČ, tak snad použitelný jsem.
Naposledy upravil(a) lamoz dne 20. 6. 2009, 8:25, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak k tejto téme by som mohol rozprávať dlho a môžem predložiť podobne smutné dôkazy.
Zažil som takú perličku - jeden "strojár" (majiteľ firmy s počtom zamestnancov cca 30), ktorý vo fachu funguje minimálne 25 rokov potom, čo nám zničil materiál za 50k Sk prehlásil: "Jojooj, viete koľko sme tu už takto zničili? A ešte koľko zničíme?
Bohužiaľ sa mi zatiaľ na okolí nepodarilo nájsť slušne a presne pracujúceho živnostníka, či garážnika doteraz. Vyskúšaní už boli asi 10-ti.
Týmto sa prípadne pýtam tuto na fóre - Viete o dobrom zámočníkovi z okresov Mi, Vv, He, Sv? Mal by to byť človek (firma), ktorý vezme zákazku kusovú, alebo v malej sérii a NEDOK....Í materiál. Samozrejme, nedá sa vždy urobiť všetko bezchybne, ale naozaj tolerancia +/- mm je v strojarine podľa mňa neprípustná.
Zažil som takú perličku - jeden "strojár" (majiteľ firmy s počtom zamestnancov cca 30), ktorý vo fachu funguje minimálne 25 rokov potom, čo nám zničil materiál za 50k Sk prehlásil: "Jojooj, viete koľko sme tu už takto zničili? A ešte koľko zničíme?
Bohužiaľ sa mi zatiaľ na okolí nepodarilo nájsť slušne a presne pracujúceho živnostníka, či garážnika doteraz. Vyskúšaní už boli asi 10-ti.

Týmto sa prípadne pýtam tuto na fóre - Viete o dobrom zámočníkovi z okresov Mi, Vv, He, Sv? Mal by to byť človek (firma), ktorý vezme zákazku kusovú, alebo v malej sérii a NEDOK....Í materiál. Samozrejme, nedá sa vždy urobiť všetko bezchybne, ale naozaj tolerancia +/- mm je v strojarine podľa mňa neprípustná.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
-
- Kontaktovat uživatele:
Óó, děkuji za poklonu
Pokud bys něco z AL potřeboval, zkus se obrátit na mě. Netvrdím, že jsem nikdy nic nezkazil, ale vzhledem k tomu, že se obráběním AL už 5 let živím jako OSVČ, tak snad použitelný jsem.[/quote]
Potřeboval bych udělat z hliníku ,portály a jejich ramena.Měl bys zájem?Je to na model lodi.Jedná se spíš o menší zakázku.Poslal bych Ti plany v PDF.

Potřeboval bych udělat z hliníku ,portály a jejich ramena.Měl bys zájem?Je to na model lodi.Jedná se spíš o menší zakázku.Poslal bych Ti plany v PDF.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, pokud jsou to tvary, které se dají udělat na klasických strojích (CNC zatím nemám), tak se předem nebráním ničemu. Určitě pošli výkresy na petr.spacil@krutor.czBaxi.bax píše:Potřeboval bych udělat z hliníku ,portály a jejich ramena.Měl bys zájem?Je to na model lodi.Jedná se spíš o menší zakázku.Poslal bych Ti plany v PDF.