Ještě že sem Čech - bejt třeba Angličan, musel by mi někdo vysvětlit, cos tim myslelSpis uz prestava byt co odnaset. A nove vercajky na klasikach moc neuplatnis.

Moderátor: sysel
Ještě že sem Čech - bejt třeba Angličan, musel by mi někdo vysvětlit, cos tim myslelSpis uz prestava byt co odnaset. A nove vercajky na klasikach moc neuplatnis.
Krásnej příklad, jen bych doplnil zkušenosti právě z Rc aut. Kdysi mi jeden obchodník z týhle branže, kterýmu jsem se snažil něco nabídnout vysvětlil že nemám šanci. Že musím buď chrlit lacinej šrot, což jde jen u šikmáčů a nebo že musím mít s modelem, či věcma který do nich dělám, na kontě aspoň tituly mistra republiky......Aeroomni píše:Na hobby CNC ty rány tak nebolej a kapsu netrhaj.
to by mělo viset na první stránce:)))))))))))
Je to přesně tak, dostat teď profi CNC mašinu, znamenalo by to ze začátku zpomalení výroby, asi by to muselo řídit něco jiného než Mach - to definitivně, takže další studium a první kusy by vždy musely být apsoň ze dřevěnýho špalku na pokus. Dlouho by stála stranou jako hračka na hraní, než by se plně zapojila do výroby.. Skoro přesně tuto sitaci sleduju v jedne firmě u Plzně co chce vyrábět benzínové motory do modelů aut.
Koupili stroj, postříkali ho šampáněm v naději velkýho zisku a druhej den to nabořili. Oprava stála balík, s klukem co to nabořil se teď souděj a chtějí po něm peníze za opravu. Samozřejmě tím jasně dávají najevo jak dopadne každej další kdo to naboří, tak se mašině každej poctivě vyhybá, už několik měsícíců stojí. Firmě to odebralo peníze, (a zřejmě odebírá protože je to stroj zřejmě na leasing) takže výsledkem je plně připravená výroba která už se nerozjela, protože nejsou prachy na finální ověřovací testy motorů.
Podle mě nic nerozjedou i když si někde pučej a krachne to stejně.
Rozjíždět výrobu neznámých motorů pro hobby prostředí na začátku krize je čistý bláznovství
Bolí to stejně, tedy srdce....ale kapsu sakra víc zabolí nabourat něco v profi sektoru.Radek-B píše:Na to ze se to neridi machem, by sis velmi rychle zvykl.
Mne kazda rana boli stejne at uz je to na hobby nebo na profi masine. Kdo to ma jinak je u mne bezcitny hulvath...![]()
RADEK
Zavitove tvrdokovove frezy, das na klasickou frezu ? Ja sem treba zvykly zavity od M16 nahoru frezovat.tumlik píše:uveď příklad co z novějších cajků na klasice neuplatnímRadek-B píše:Spis uz prestava byt co odnaset. A nove vercajky na klasikach moc neuplatnis.
RADEK
Heheh no dobrý mě jeden človíček napsal do mailu, že to moc nafukuju že po nabourání stoje přelízněš stůl a jede se dál...... [/quote]Už se podobných případů řešilo moc, škody bývají od desítek do stovek tisíc, pojišťovna to celkem v pohodě zatáhne.