Frézka MAHO 400P
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
-
Ahoj, měl bych o tuto fézku zájem, můj telefon 776616797 Martin Bušek
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Riziko je vzdy, je treba to proverit, ale kdyz bych takhle uvazoval a cuknul jeste pred obhlidkou tak bych vlastne ztratil sanci nekdy neco vyhidne koupit. A ze se mi par vyhodnych nakupu povedlo.
Myslim ze ta masina ma mnohem vetsi potencial nez kdejaka stavba i kdyz by byla trochu vylitana.
Myslim ze ta masina ma mnohem vetsi potencial nez kdejaka stavba i kdyz by byla trochu vylitana.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jen pár přípodotků
řízení jen pravoúhlý (na 99%)
bude to mít trapézový šrouby
bude to mít pro posuvy jen jeden servomotor a do směrů přepínání spojkama
na třeba vrtání na rastrech výborný
frézování do pravýho úhle výborný
na osách to bude mít Heidnovský pravítka
dá se s tím dělat určitě i jen ručně točením kličkama a systém v tom okamžiku funguje jako odměřování
předělat na plné 3d by to asi šlo, rozhodně výrazně snáz než jakoukoli klasiku
to jen aby někdo nebyl zklamanej, že na tom takhle nepůjdou dělat srnky v páře
jen ještě jedno drobné info
cena stroje této kategorie byla v době jeho výroby (cca 1987 -+ autobus) tak odhadem 250000 DM
řízení jen pravoúhlý (na 99%)
bude to mít trapézový šrouby
bude to mít pro posuvy jen jeden servomotor a do směrů přepínání spojkama
na třeba vrtání na rastrech výborný
frézování do pravýho úhle výborný
na osách to bude mít Heidnovský pravítka
dá se s tím dělat určitě i jen ručně točením kličkama a systém v tom okamžiku funguje jako odměřování
předělat na plné 3d by to asi šlo, rozhodně výrazně snáz než jakoukoli klasiku
to jen aby někdo nebyl zklamanej, že na tom takhle nepůjdou dělat srnky v páře
jen ještě jedno drobné info
cena stroje této kategorie byla v době jeho výroby (cca 1987 -+ autobus) tak odhadem 250000 DM
Naposledy upravil(a) testone dne 9. 3. 2019, 2:07, celkem upraveno 1 x.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zase na druhou stranu pokud by to někdo předělával tak to má pomalé vřeteno, v podstatě žádné krytování, nemožnost ATC .. to jsou věci které za podobné peníze může mít u jiného stroje.. a které jsou v dnešní době řekl bych nepostradatelné
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Testone to popisuje naprosto přesně.
Před lety jsem koupil Deckel FP4 NC. Nádhernej, prakticky neprovozovanej stroj, s kupou příslušenství. Když jsem zjistil jak jsou poháněny suporty, tak se mi podlomily nohy. Přestože jsem postavil desítky CNC strojů, tak na tohle jsem si dodnes netroufl.
Před lety jsem koupil Deckel FP4 NC. Nádhernej, prakticky neprovozovanej stroj, s kupou příslušenství. Když jsem zjistil jak jsou poháněny suporty, tak se mi podlomily nohy. Přestože jsem postavil desítky CNC strojů, tak na tohle jsem si dodnes netroufl.
Vypadá to že s tím štětkováním je to taky pravda. Jinak mi ta cena přijde přehnaná. Na změnu otáček vřetena tam je variátor.
Rok výroby bych odhadnul na 83.
Jediná výhoda na této mi přijde že má otočný a naklápěcí stůl ve 2 osách.
Rok výroby bych odhadnul na 83.
Jediná výhoda na této mi přijde že má otočný a naklápěcí stůl ve 2 osách.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C, Brother TC 201
Atc to má a dokonce na vodorovném i svislém vřetenu . Co je hodně luxusní je možnost odklopit to svislé vřeteno a pak není problém tam nasadit nějaké vysokorychlostní dle vlastního uvážení , ta větší 500 má dokonce na boku zásuvku pro příslušenství . Předělávat to na CNC je blbost , je to dost skvělý stroj a bylo by ho škoda ho zmrvit . Dělal se i ve verzi CNC a není o moc dražší .
Zeptám se prodávajícího-jsou tam kuličkáče?Jinak ten systém opravdu neumí souvislé obrábění...Kdyby někdo chtěl můžu ho za symbolickou cenu přenechat-dvouosý z vrtačky na nd-funkční...Jestli jsou tam kuličkové šrouby nabídl bych 50 tisíc,za tu cenu by to bylo zajímavé na přestavbu...I za víc ale záleží jestli někdo zrovna hledá takový stroj... Je tam ještě spousta otazníků a má to své limity.
J.C. Nepleť si ATC a strojní uvolňování nástrojů... tohle ATC nemá. Uvolňování nástrojů je hydraulické, ale žádný zásobník pro automatickou výměnu nástrojů tento stroj nemá.
RaS - víš ono zase když má mašina to co píšeš tak je většinou větší a těší, což hodně lidí odradí od koupi. Prodal už jsem dost dovezených strojů a hodně lidí odřeklo protože stroj s ATC se jim na výšku do garáže nevešel a nebo byl na ně moc těžký.
Prodával jsem tady podobný stroj Maho 700C s mrtvým řízením, ale v bezvadném mechanickém stavu. Už ani nevím za kolik - asi něco mezi 65-85 nevím už přesně. Měl jsem tu možnost si ho trochu osahat a jsou to opravdu moc fajnový mašinky. Tuhý a malý kompaktní s dobrým přístupem ke stolu. Na ocel uplně bombička
Dneska docela lituju, že jsem ho vystřelil, ale potřeboval jsem prachy na dovoz Schaublina no. Přemýšlím, že si zase nějaký Maho 700C nebo 800C s ATC dovezu. Člen fora ho předělal na CNC nevím jestli už má hotovo.
ATC by se tam dalo snadno dobastlit, ale asi by to něco stálo. Na Maho 800C jsem měl ATC a krytování při stejné koncepci konstrukce. Fungovalo jak pro horizontální tak i vertikální vřeteno.
Co se ale ceny týče - záleží na stavu šroubů a vřetena. Pokud je stroj v dobré kondici mechanicky je cena docela OK. 80 by bylo velmi pěkné. Nevím tedy proč jsou tam ty kličky? Jestli to je verze CNC nebo jen s odměřováním? Pokud je vyběhaný a má vůle - tak se ceny strojů v DE pohybují od 45 do 75 tisíc ve velikosti Maho 600 a 700. Plus doprava do Prahy cca 10 tis.
Jinak pozor u těhle strojů jsou jiné konce držáků nástrojů, nejsou to klasické ISO40 a trochu hůře se můžou některé typy shánět za "levno" na bazararech.
RaS - víš ono zase když má mašina to co píšeš tak je většinou větší a těší, což hodně lidí odradí od koupi. Prodal už jsem dost dovezených strojů a hodně lidí odřeklo protože stroj s ATC se jim na výšku do garáže nevešel a nebo byl na ně moc těžký.
Prodával jsem tady podobný stroj Maho 700C s mrtvým řízením, ale v bezvadném mechanickém stavu. Už ani nevím za kolik - asi něco mezi 65-85 nevím už přesně. Měl jsem tu možnost si ho trochu osahat a jsou to opravdu moc fajnový mašinky. Tuhý a malý kompaktní s dobrým přístupem ke stolu. Na ocel uplně bombička

ATC by se tam dalo snadno dobastlit, ale asi by to něco stálo. Na Maho 800C jsem měl ATC a krytování při stejné koncepci konstrukce. Fungovalo jak pro horizontální tak i vertikální vřeteno.
Co se ale ceny týče - záleží na stavu šroubů a vřetena. Pokud je stroj v dobré kondici mechanicky je cena docela OK. 80 by bylo velmi pěkné. Nevím tedy proč jsou tam ty kličky? Jestli to je verze CNC nebo jen s odměřováním? Pokud je vyběhaný a má vůle - tak se ceny strojů v DE pohybují od 45 do 75 tisíc ve velikosti Maho 600 a 700. Plus doprava do Prahy cca 10 tis.
Jinak pozor u těhle strojů jsou jiné konce držáků nástrojů, nejsou to klasické ISO40 a trochu hůře se můžou některé typy shánět za "levno" na bazararech.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík