Nazdar,
potřeboval bych vyrobit redukční trn, abych mohl v Kressu používat menší kleštiny z Proxxona.
Nejsem strojař, takže jsem "cosi" namaloval a popíšu to raději slovně. Vnější průměr 6 přijde zasunout do Kress kleštiny. Do vniřního průměru 5 s rozšířením na konci přijde malá kleština. Přes závit M8*.75 přijde převlečná matka, závit stačí v min. délce 15. Samozřejmě je žádoucí souosost válcových ploch a závitu. V oblasti kóty 5 jde jen o propojení obou částí, takže lze mírně modifikovat sražením hran apod.
Materiál navrhněte, nesmí se to omačkávat v kleštině ani ukroutit tenká stěna.
Díky za pomoc, Radek
Kleštinový redukční trn - VYŘEŠENO
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je už v mikrovrtačkách Proxxon hotové, jen upínací průměr neni 6 ale 8 mm a ten půjde snadno upravit. Rozhodně tenhle díl půjde koupit jako náhradní v prodejně RF technik (http://www.rf-technik.cz/)
--
jrt
--
jrt
Díky za info, zkusil jsem to poptat u RF-techniku, ale i tak můj dotaz trvá, protože jsem bez soustruhu a úpravu bych stejně musel zadat.
Radek
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
kress predsa ma 8mm kliestinku, tak preco to upinat na 6mm ?
Mimochodom, spravit ten trn doma na sustruhu problem nie je .. ale spravit to "dobre" uz problem je .. Ono by to xcelo mat kalene .. a to vyzaduje aj finalne brusenie. (resp. cementovat -> kalit-> popustit alebo nitridovat). alebo aspon tocit z 11700, co je rozumne minimum. neviem v akej kvalite je ta proxxonacka redukcia .. ale rozhodne je lacnejsie ju kupit ako vyrabat a az ked zistite, ze to nema zmysel (opotrebenie atd) tak potom spekulovat o vlastnej vyrobe alebo rovno kupit prislusne kliestiny pre kress
Mimochodom, spravit ten trn doma na sustruhu problem nie je .. ale spravit to "dobre" uz problem je .. Ono by to xcelo mat kalene .. a to vyzaduje aj finalne brusenie. (resp. cementovat -> kalit-> popustit alebo nitridovat). alebo aspon tocit z 11700, co je rozumne minimum. neviem v akej kvalite je ta proxxonacka redukcia .. ale rozhodne je lacnejsie ju kupit ako vyrabat a az ked zistite, ze to nema zmysel (opotrebenie atd) tak potom spekulovat o vlastnej vyrobe alebo rovno kupit prislusne kliestiny pre kress

Proxxoňáci odpověděli, že mají cosi za 230,-, tak jsem si objednal.
Kress má kleštinu 8mm, já ji mám taky
, ale vyndává se sakra blbě z převlečné matky. Nicméně, počkám, co RF-technik pošle a budu řešit dál.
Zatím všem děkuju.
Radek
Kress má kleštinu 8mm, já ji mám taky

Zatím všem děkuju.
Radek
Problém vyřešen, viz http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?p=31470#31470 .
Celé mě to přišlo i s poštovným a se dvěma převlečnýma matkama na 470,- Kč, což je stejně, jako bych dal za výrobu trnu dle nabídky.
Děkuju za pomoc, Radek
Celé mě to přišlo i s poštovným a se dvěma převlečnýma matkama na 470,- Kč, což je stejně, jako bych dal za výrobu trnu dle nabídky.
Děkuju za pomoc, Radek