Soustružení Pa6

Technologicke postupy a měřidla v dílně
VW
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2009, 9:44

Jojanisberg píše:takový plátky má skoro každá firma co dělá nástroje,
problém je, že prodávaj po krabičkách
Když jsem chtěl zkusit destičky doma na svém Quantum D250x550, hledal jsem firmu co dodává i po kusech. Našel jsem tehdy http://www.octopustools.com (česká firma z Říčan) a musím říct, že jsem byl nadmíru spokojen s přístupem - klidně mi poslali pouhé 4 destičky, 2 originál šroubky a klíč. Vyrobil jsem si ze čtyřhranu jednoduchý držák a na tento nůž nedám dopustit.
Mimochodem - na webu jsou u jednotlivých destiček nejen ceny (už to je neobvyklé), ale i obrovské množství parametrů k destičkám přímo online, takže člověk nemusí studovat gigantické PDF.
Pokud nezměnili způsob prodeje na "po krabičkách", určitě se dají nějaké kusovky na experimenty koupit.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2009, 8:24

Ale když už jsme u soustružení plastů - jistě máte také problémy s namotáváním špony na obrobek a sklíčidlo. Jak to řešíte? Mně se nejvíc osvědčilo pustit autoposuv a rukama tu šponu proště odebírat. Je to ale hrozná pakárna, a na CNC si to nedovedu představit.
Pupik
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2009, 8:39

Jojanisberg píše: problém je, že prodávaj po krabičkách
I firma Grumand mi prodala mnohokrat pouze po kusech.
Pupik
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2009, 8:42

Krutor píše:Je to ale hrozná pakárna, a na CNC si to nedovedu představit.
Je to stejne jen musis byt trochu rychlejsi a mas vic sevrenou prdel :D :D :D
Gustavson

14. 3. 2009, 9:02

Já šponu odebírám rukama.Jednou mě to namlátilo xicht.Sjížděl sem silon a špona šla krásně dolu do vany a najednou šponu vzala univerzála a vycuclo to selej obsah vany mezi ložem nahoru a namlátilo mi to držku.Od ty doby čistim vanu a silonovou třísku odebírám rukou.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2009, 9:28

Rukama není problém, utržené ruce dorostou. Aspoň v TV byl nějaký pořad o axolotlech, jak jim dorůstaj packy. Tak předpokládám, že u lidí je to podobné.
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 3. 2009, 6:18

prochaska píše:Rukama není problém, utržené ruce dorostou. Aspoň v TV byl nějaký pořad o axolotlech, jak jim dorůstaj packy. Tak předpokládám, že u lidí je to podobné.
:lol: :lol: :lol: jj mléčný ručičky
Mazak

16. 7. 2009, 11:27

na silon lze použít tyto plátky od Iscar. Jsou určeny na hliník, dá se s nima obrábět i mosaz a podobně, a na silonu jsou snad nezničitelný
http://www.iscar.com/ProductLines/Pdf/VCGT_CCGT.pdf
Jinak na soustruhu taky běžně chytnu šponu a pak ji už odebírám a házim do vany. To že mě jí sklíčidlo chytlo a vyndalo mě obsah vany včetně železných špon se mě stalo 3x. A jakpa jsem se naučil uklízet : DD
Hardmesr

16. 7. 2009, 1:15

PA6 jsme soustružili na NC bez problémů v sériích a to běžnými plátky ISCAR atd. na ocel a nepamatuji se, že by je kluci někdy vyměňovaly. Ovšem soustružilo se po kapalinou. Motání třísek se likvidovalo zvýšením posuvu. Poškrabání povrchu případně namotanou třískou obyčejně nedělalo problém na povrchu jako u oceli. Kdo zachytává třísku rukama se jistě spoléhá na dodání protéz z USA zdarma, to se jednou každému vymstí. Jinak souhlas s Pupikem a Mazakem. Broušené plátky na hliník jsou OK na dokončování velmi kvalitního povrchu. Pokud si ještě pamatuji, tak PA6 mírně narůstal a neradi jsme vyráběly dílce na sklad v přesnějších tolerancích.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“