Philips CNC 432

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
corado4
Příspěvky: 10
Registrován: 12. 11. 2010, 3:45

17. 2. 2019, 10:36

Pozdravujem. Práve som zakúpil MAHO 600E s otočným stolom s nemeckým manuálom. Poskytol by niekto návod v češtine? Systém Philips 432. Pohrávam sa s myšlienkou vymeniť systém za modernejší - má niekto skúsenosť? Napr.: https://www.aliexpress.com/item/WEIHONG ... 6498244e5a
Ďakujem (kovoms@post.sk)
Vasek
Příspěvky: 180
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

17. 2. 2019, 6:51

Napiš mi nějaký email, pošlu Ti návod ve více emailech- je toho poměrně dost.
lukin1156
Příspěvky: 446
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

28. 2. 2019, 5:57

corado4 píše:
17. 2. 2019, 10:36
Pozdravujem. Práve som zakúpil MAHO 600E s otočným stolom s nemeckým manuálom. Poskytol by niekto návod v češtine? Systém Philips 432. Pohrávam sa s myšlienkou vymeniť systém za modernejší - má niekto skúsenosť? Napr.: https://www.aliexpress.com/item/WEIHONG ... 6498244e5a
Ďakujem (kovoms@post.sk)
Pokud by jsi chtěl měnit systém tak počítej rovnou i s výměnou pohonů, popř. odměřování- to by ale mohlo zůstat.
Na bazoši jee teď jedna MH700 předělaná na ten systém.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Vasek
Příspěvky: 180
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

28. 2. 2019, 4:16

Předělat se dá na cnc linux a pohony mohou ostat původní. Zeptej se uživatele Radek-B, je v tomto vlákně.
corado4
Příspěvky: 10
Registrován: 12. 11. 2010, 3:45

6. 6. 2019, 9:51

Pozdravujem. Dá sa niekde v parametroch nastaviť mäkký štart a stop vretena? (plynulý). Mám MAHO 600 so systémom Philips 432. Má to frekvenčný menič Indramat A31. Keď to beží na cca 1000 ot. , a vypnem vreteno, ihneď zastaví až to buchne. Ďakujem za pomoc.
Dugajs23
Příspěvky: 1
Registrován: 11. 10. 2019, 6:58

11. 10. 2019, 7:03

Zdravím,
Jestli by bylo možné taky zaslat manuál, byl bych vděčný. Díky :) @gmail.com
Mex
Příspěvky: 7072
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

11. 10. 2019, 8:36

corado4 píše:
6. 6. 2019, 9:51
Pozdravujem. Dá sa niekde v parametroch nastaviť mäkký štart a stop vretena? (plynulý). Mám MAHO 600 so systémom Philips 432. Má to frekvenčný menič Indramat A31. Keď to beží na cca 1000 ot. , a vypnem vreteno, ihneď zastaví až to buchne. Ďakujem za pomoc.
O konkrétním stroji ani systému nevím nic.
Ale zkoušel jsi na to jít přes měnič? Zkus si někde na internetu najít datasheet k tomu měniči a podívat se na možnosti nastavení. Měly by se tam snad dát nastavit nějaké nepřekročitelné rampy.
Jak je to vřeteno ze systému řízeno? Je tam nějakých +-10V nebo nějak jinak?

Kdyby to bylo moje a měl bych to řešit, tak bych si na ten signál připíchl osciloskop a podíval se, co se tam děje.
Pak bych zkusil najít dokumentaci k tomu měniči a nastavit maximální rampy.
Pokud by zklamalo naprosto všechno, tak je vždy možnost zařadit do cesty tomu ovládacímu signálu +-10V nějakou "krabičku", která v případě příliš strmých změn prostě nastaví ty rampy pomalejší.

Všechno z toho samozřejmě až když to nenajdeš na úrovni systému.
corado4
Příspěvky: 10
Registrován: 12. 11. 2010, 3:45

6. 12. 2019, 2:32

Tak asi som zistil kde by sa môj problém s rozjazdom a dojazdom vretena dal vyriešiť. Malo by to byť nastavením rampy v parametroch frekvenčného meniča. Pomôže mi niekto s nakonfigurovaním A31 pre stoj MAHO600 philips432. Vopred ďakujem. MS
IMG_20191206_125548.jpg
IMG_20191206_102936.jpg
IMG_20191206_125350.jpg
IMG_20191206_125517.jpg
IMG_20191206_125523.jpg
corado4
Příspěvky: 10
Registrován: 12. 11. 2010, 3:45

16. 12. 2019, 3:52

Už to mám.
jbmpt
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 9. 2017, 3:34

10. 2. 2020, 11:15

Dobry den......Tiez sa trapim so spojazdnenim Maho MH 600 E cnc432 6601.....podklady mam komplet v nemcine.....po nahodeneni strojnych konstant som sa konecne s nou aspon niekam pohol.....no ten preklad manualu mi tiez robi problemy......tak ak by sa este dal nejako poslat ten cz manual, velmi by mi to pomohlo.......vopred dakujem........tomecek.jan@mail.com
Vasek
Příspěvky: 180
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

10. 2. 2020, 4:51

napiš nějaký email na který ho můžu poslat Vašek
jbmpt
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 9. 2017, 3:34

11. 2. 2020, 8:54

tomecek.jan@mail.com....tu je email pre manuál .....pripadne ak by sa niekto v tom vyznal, tak v manuál režime mi nejdú zapnúť otáčky vretena.....v programe po príkaze mi normálne prevodovka navolí otáčky a hneď aj roztočí, no v Manuál režime to nejde a ani žiadne percenta otáčok nezobrazuje
Vasek
Příspěvky: 180
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

11. 2. 2020, 5:02

V režimu TICH-IN zadej třeba otáčky S500 entr, směr otáčení M3 entr start a mělo by to běžet, potom přepni do manuálního režimu a můžeš jezdit jak chceš s roztočeným nástrojem. Když buseš chtít vypnout vřeteno, tak zmačkni stop nebo přepni do TICH-IN a zadej M5 entr start a otáčky se vypnou.
jbmpt
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 9. 2017, 3:34

11. 2. 2020, 5:46

Ano....presne takto mi to ide :D .....no nerozumiem prečo v manuále nespustí otáčky tlacitkom buď pravé alebo ľavé otáčky....no pravdupovediac nieje zo zásadný problém
Vasek
Příspěvky: 180
Registrován: 22. 3. 2008, 9:19
Bydliště: Nymburk

11. 2. 2020, 6:56

V manuálu otáčky nenastavíš a pro to je ani nespustíš
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“