Je to (nedokončená) prestavba zo Sieg C3 na SC3, takže som kupoval náhradné diely na SC3, (takmer rovnaký sústruh ako C3).
Držiak motora som ako náhradný diel nenašiel a lôžka C3 a SC3 sú pri motore aj tak mierne odlišné - asi by mi do C3 nesadol. Vyrobil som vlastný držiak a lôžko je Dremelkou upravené do tvaru SC3. Motor je o dosť menší ako pôvodný, vojde sa tam.
Elektronika: kúpil som riadiacu dosku SC3 s tým, že nebudem kupovať 10kOhm potenciometer za 18GBP ale nakoniec som dokúpil všetko ako má SC3 (doska s potenciometrom, spínač, reverz). Box na elektroniku SC3 sa dá kúpiť ale chcel som aj otáčkomer, takže som upravil starý box - premiestnená poistka, všetky ovládacie prvky premiestnené hore, zatavené nepotrebne otvory, vytmelený a nastriekaný. Nedal som kontrolku zapnutia, na paneli je málo miesta, rozsvieti sa displej otáčkomera (keď príde z Číny).
Čo sa týka elektroniky, ešte som kúpil dosku s EMC filtrom ktorú som zatiaľ nepoužil. Podľa katalógu v SC3 je, aj v SX2 ju mám ale do boxu sa nedá vtesnať. Dosť som musel hľadať kde ho vlastne montujú - ak je použitý tak je v plastovom boxe priskrutkovaný vzadu na vretenníku ale väčšinou filter nie je, iba jeden feritový krúžok.
Posuv suportu ešte nemám vyriešený (nie je pre mňa prioritou) ale nevidím v tom problém. Zavadzia tam remeň, preto má SC3 iný tvar hliníkového odliatku. Treba odrezať časť odliatku v mieste kde má C3 aretáciu smeru posuvu a vyriešiť aretáciu ináč.
Remenice som vyrábal z čínskych polotovarov. SC3 má 20/40 zubové remenice a dajú sa kúpiť, ja som vyrábal 18/40 zubové, remeň 5M. Na vretene treba predlžiť drážku na pero.
Snáď ešte ceny, kupoval som z arceurotrade takže sú v GBP:
SC3-14 Brushless Motor £150.10
SC3-112 Main Control Board - Complete £123.25
SC3-111 Potentiometer PCB £17.70
SC3-109 Forward/Reverse Switch £7.93
SC3-104 Power Switch £13.13