Moje frézka na balsu ... TRON
Elektrika je zapojená zhruba takto. Relátka mají výstupní porty 1 a 14, před hlavním vypínačem je termistor, Estop okruh je proveden mnohem důkladněji (dvojitě) s tím, že vypíná i "relátkové" zásuvky.
Radek
P.S.: Vše tu už někde bylo...
Radek
P.S.: Vše tu už někde bylo...
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mechanika v zásadě bez problémů.
Řešil jsem mírné chvění Y motoru - zapříčiněno blbou spojkou a samotnou konstrukcí.
Dalším kritickým místem je stůl pod stroj. Plechový TRON se ochotně prohne podle prohnuté desky řádově o desetiny mm na délce X osy. Chce to prostě usadit "na furt" a pracovní plochu zafrézovat. Já tam teda mám T drážky a když chci něco echt přesně, tak si zafrézuju dočasnou rovinou podložku pod obrobkem. Jinak mi, vzhledem k charakteru práce, uvedená nepřesnost až tak nevadí.
O přesnosti jako takové nemůžu mluvit, dělám se dřevem, a to se chlupatí a pracuje samo o sobě.
Radek
Řešil jsem mírné chvění Y motoru - zapříčiněno blbou spojkou a samotnou konstrukcí.
Dalším kritickým místem je stůl pod stroj. Plechový TRON se ochotně prohne podle prohnuté desky řádově o desetiny mm na délce X osy. Chce to prostě usadit "na furt" a pracovní plochu zafrézovat. Já tam teda mám T drážky a když chci něco echt přesně, tak si zafrézuju dočasnou rovinou podložku pod obrobkem. Jinak mi, vzhledem k charakteru práce, uvedená nepřesnost až tak nevadí.
O přesnosti jako takové nemůžu mluvit, dělám se dřevem, a to se chlupatí a pracuje samo o sobě.
Radek
Toto je aktuální konfigurák.
Poznámky:
1. Bez aktivní elektriky bude pravděpodobně v RESET módu.
2. Podle tvého el. zapojení je možné, že se motory budou točit opačně anebo spínače a relé fungovat naopak.
3. Mikrokrokování na drivery si dopočítej. Otvírat elektriku se mi fakt nechtělo.
4. Zříkám se jakékoliv odpovědnosti za případné škody.
5. Šrouby namaž, než se matice usadí.
Radek
Poznámky:
1. Bez aktivní elektriky bude pravděpodobně v RESET módu.
2. Podle tvého el. zapojení je možné, že se motory budou točit opačně anebo spínače a relé fungovat naopak.
3. Mikrokrokování na drivery si dopočítej. Otvírat elektriku se mi fakt nechtělo.
4. Zříkám se jakékoliv odpovědnosti za případné škody.
5. Šrouby namaž, než se matice usadí.
Radek
- Přílohy
-
- Mach3Mill.zip
- (10.17 KiB) Staženo 301 x
Naposledy upravil(a) rawen dne 5. 8. 2009, 9:16, celkem upraveno 1 x.