A teď je otázkou zda je to pouze návrat k běžnému stavu nebo zda bude propad opravdu velký z externích důvodů (ne přímo z přeplnění skladu konkrétní výrobou).
Mám na mysli:
- v roce 2015 byla výroba nějakého výrobku příklad 1000 ks
- prodej šel dobře tak firma v roce 2016 navýšila výrobu na 1200 ks
- 2017 prodej šel také velmi dobře tak firma navýšila výrobu na 1300 ks
- 2018 plný sklad, poptávka je naplněna a tak pomalu klesá i výroba
- 2019 objednávky klesají protože poptávka po výrobcích nepokryje vyrobené množství a neúměrně navýšenou výrobu z let 2016 a 2017. Sklad je plný tak se sníží výroba.
Přijde tedy útlum na předchozí množství (možná ještě o malinko méně)?
Nebo je varianta, že je opravdu průšvih z jiného vlivu? Nedobré výhledy na burzách, přenesení výroby na jiný kontinent, Brexit, krach dohod s USA a Čínou?
Já si myslím, že je to tak trochu obojí, půl na půl a hlavně lidi a tím pádem i investoři atd. jsou ovce... a pokud jeden vydá do světa zprávu se slovem "krize" všichni se hned bojí a připravují se na to... tudíž nenakupujou nová auta, neinvestujou do nových staveb, vývoj výrobků atd. A dopomáhá hysterii Trump a neudržitelný boj s čínským levným zbožím.
Tak co myslíte vy?
PS: podle mě pokud opravdu přijde skutečná tvrdá krize, která by se projevila plošně tak by to mohlo zachránit Evropu v jiných směrech

například nemyslím si, že by Evropa měla nadále náruč otevřenou vyžírkům z Afriky pokud bude mít sama málo. A mohli by sklapnout vítači a měli menší podporu veřejnosti, která bude frustrovaná krizí a nedostatkem. Tak si snad lidi konečně uvědomí, že když prostě na to neni krmit třetí světy tak to prostě dělat nejde... Dokonce by možná mohlo dojít k navracení již vyživovaných osob. Protože by prostě nebyl kdo by jejich pobyt zaplatil? Je tak?