A znáš tenhle? Jde houbař po lese a najednou uvidí chlápka zahrabaného v zemi, jen hlava mu čouhá.
Povídá mu: "Proboha, jak se vám to přihodilo?"
Ten mu odpoví: "Já jsem zarytý komunista!"
Načež mu houbař začne skákat po hlavě a křičí: "Ale málo!"
ale houby ,jen se nesmí takle nepokrytě lhát !! já nevím kdes žil a je mi tě líto ,jak už jsem psal tihle zapšklí jsou horší než komunisti .
To samé můžeme říkat o období protektorátu.fmodel píše: ↑20. 9. 2019, 9:04ale houby ,jen se nesmí takle nepokrytě lhát !! já nevím kdes žil a je mi tě líto ,jak už jsem psal tihle zapšklí jsou horší než komunisti .
Normální lidi měli svoje starosti i radosti a to nemluvím o komunistech ale o tech pár milionech co chodili do práce a po práci měli svoji zábavu ikdyž omezenou (ono podle filmů co jsou teď pár let na Prima Zoom to ani na tom západě nebylo tak růžový )
Když jsme tu měli za komoušů návštěvu ze Západního Německa, tak si sami od sebe všimli pár podivných věcí o kterých se zmínili. Mimo jiné to bylo, že se na ulicích (v Praze) všichni tváří strašně vážně a když se jednou něčemu smáli cestou v metru, lidé se na ně dívali jakoby dělali něco krajně nepřístojného
Ale tohle myslím na ose západ-východ platí pořád. Čím západněji, tím se lidi tváří zdánlivě veseleji. Ale s důrazem na slovo "tváří". Nakonec ten trvale přilepený úsměv třeba v Americe je myslím celkem známý. Ale o rozpoložení daného člověka to neříká nic, a naopak oni když tu pak chvilku žijí, tak říkají, že lidi mají k sobě ještě pořád blíž.prochaska píše: ↑20. 9. 2019, 10:09 Když jsme tu měli za komoušů návštěvu ze Západního Německa, tak si sami od sebe všimli pár podivných věcí o kterých se zmínili. Mimo jiné to bylo, že se na ulicích (v Praze) všichni tváří strašně vážně a když se jednou něčemu smáli cestou v metru, lidé se na ně dívali jakoby dělali něco krajně nepřístojného
Nevím, kde jsi žil a co jsi zažil. Je možné, že si na Tebe nějaký komouš opravdu zasedl a denně Tě při cestě do školy třeba zmlátil.
Vůbec jsi nepochopil můj post. Byl na to, že lidi měli svoje radosti apod.Mex píše: ↑20. 9. 2019, 5:22Nevím, kde jsi žil a co jsi zažil. Je možné, že si na Tebe nějaký komouš opravdu zasedl a denně Tě při cestě do školy třeba zmlátil.
Ale srovnávat normalizaci někdy v 80. létech a protektorát je fakt dost slušný úlet.
Pokud bys to srovnával s 50-tými léty, tak by to možná mohlo mít nějakou validnost. Ale to jsi předpokládám nežil, nebo aspoň ne v takovém věku, abys tomu nějak víc rozuměl.
Za totáče v pozdním období nefungovala ekonomika. Proto si taky myslím, že hodně (většina?) lidí při revoluci chtěla hlavně západně plné obchody a asi ještě to západní cestování. Ale západní svobodu a demokracii až někde dost vzadu. Mimo jiné i proto, že plné obchody si uměli celkem reálně představit, ale co v praxi obnáší ta svoboda a demokracie moc ne.